daniellos Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Witajcie,Czy jest sens dokładać zewnętrzną kartę dźwiękową do płyty głównej MSI Z77A-G45 GAMING - na płycie jest układ ALC892 ? Karta jest podpięta pod mini wieżę PHILIPS MCM3000/12 i częściej pod słuchawki Audio-Technica ATH-M50x.Na komputerze troszkę słucham muzyki ale w większości to TS + gry. W grach pokroju CS Go mam problemy z pozycjonowaniem odgłosów ale nie wiem czy to wina audio czy gumowego ucha ;)Jeśli tak to jaką kartę na PCIe polecacie? Budżet nie sprecyzowany ale powiedzmy jakieś 300zł - im mniej tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Xonar DX: http://www.morele.net/karta-dzwiekowa-asus-xonar-dx-xd-pci-express-x1-system-7-1-wyjscie-spdif-do-vga-z-hdm-24-bity-187044/ Posiadam od miesiąca i jestem zadowolony. W grach nawet obsługuje EAX chociaż to dzisiaj raczej przeżytek. Dobrze pozycjonuje dźwięk również na słuchawkach stereo. Jedyna wada to brak wzmacniancza sluchawek, ale w przypadku twoich to może i nawet są zbędne. Nie mam zaufania co do takich wzmacniaczy. Dla mnie liczy się brzmienie, a nie tylko głośność. A ta i tak jest przyzwoita. Posiadam Beyerdynamic DT 660, a głośniki to Logitech z-5500. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) DX, jeśli głównie podepniesz ją przez wieżę, a tańszą DGX, jak wepniesz w nią słuchawki - ta druga ma wzmacniacz słuchawkowy. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...