Iean Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witam forumowicze jestem ciekaw czy któryś z was ma jakiś pomysł co można wymienić w tym zestawie: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_styczen_2016?page=0,24 Osobiście planuje kupno takiego komputera i jestem w stanie dopłacić te 200-300 zł więcej za coś trochę lepszego. W pierwszej kolejności i tak wezmę inny dysk http://www.morele.net/dysk-western-digital-red-3-5-1tb-sata-600-7200-64mb-cache-wd10efrx-498600/dodatkowo jestem pewny że z kart graficznych wezmę radeona i tu pojawia się moje zapytanie czy jest może jakiś inny radeon trochę droższy ale z trochę lepszą wydajnością i pasujący pod resztę komponentów.Natomiast jeśli ktoś z was ma jeszcze jakiś zupełnie inny pomysł na takiego kompa w kwocie do 3600 zł to śmiało, aczkolwiek moje wymagania to: -ta sama obudowa -wyżej wymieniony dysk -płyta główna z modułem wi-fi -Radeon (mam do nich sentyment) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Nie wiem czy nie ma tu pomyłki - bo obudowa jak jamnik, a w zestawie krótka grafika, zresztą alternatywny Radeon 380/ITX to też krótka wersja. Przy tego typu obudowie nie ma sensu się ograniczać, tylko bierzesz długą kartę - bo duży radiator, dwa wentylatory - masz ciszę i spokój. Co innego jakbyś chciał jednak mniejszą obudowę. Wtedy w grę wchodzą krótkie wersje. Szybszego Radeona nie znajdziesz - ta 380'tka to wydajnościowo w sumie to samo co GTX960. Jak możesz wydać trochę więcej to pomyśl o podstawce 1151 - i5 Skylake + pamięć DDR4. Możesz też dołożyć do ciekawszego zasilacza czy pojemniejszego SSD. Możliwości jest wiele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iean Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 A jaką inną grafikę mógłbyś zaproponować bo ja jestem kompletnie zielony w temacie podzespołów. A teraz muszę na szybkości coś kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jeśli mocniejsze od GTX960 / R9 380 to zostają GTX970 lub R9 390 - ale nie wiem, czy zmieścisz się w budżecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...