paw565 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Witam! Ostatnio nabyłem od kumpla laptopa toshiby, model portege m200. Kupiłem go za 50zł od kumpla. Laptop sprawny w 100%, ale stary. Co mogę zrobić, żeby mógł mi służyć do internetu? Linux tchnie życie w niego? Zainstalowałem W7 86x, bo nowsze nie ruszały. Dodałem do niego sieciówkę Asus n10 i dodałem jakiegoś małego pendriva Kingstona o pojemności 8gb i użyłem go w technologi readyboost. Nie wiele to dało. Mam włączony podstawowy motyw, ale laptop nadal nie nadaje się do użytku. Z góry thx. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Ten "tablet" ma 512 mega ramu spróbuj XP ale nie oczekuj cudów tam oryginalnie była wersja "Microsoft Windows XP Tablet PC Edition", możesz spróbować dołożyć ramu ale ja bym nie dokładał do tego zabytku ani złotówki. Edytowane 3 Lutego 2016 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Moja wersja ma 1gb. A linux? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Tam siedzi jednordzeniowy Pentium M z grafiką zintegrowaną Intela i pamięci DDR1. Cudów ogólnie w dzisiejszych czasach bym nie oczekiwał, chyba że jako klasyczna maszyna do pisania. Wróć do XP, a jak chcesz Linuxa szukaj czegoś z lekkim środowiskiem graficznym - Xubuntu, Lubuntu itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Który dokładnie linux? Nie znam się na linuxachm Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Spróbuj Ubuntu Mate powinien całkiem spoko chodzić. Oczywiście 512MB RAMu więc nie poszalejesz ale na pewno lepsze rozwiązanie niż XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Linux Mint również jest lekką dystrybucją. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Który dokładnie linux? Nie znam się na linuxachm Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Czytaj ze zrozumieniem. Podałem ci nazwy dystrybucji wartych wypróbowania. Mint będzie cięższy od tego co podałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Ok. Do zamknięcia. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...