Skocz do zawartości
Iean

Zestaw za 2200 w celu przeczekania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się dowiedzieć czy taki zestaw http://www.morele.net/inventory/info/E90YuP/da radę w mniej wymagających grach (cs go, league of legends, diablo 3) w rozdzielczości 1920x1080. Zestaw jest dla mojej siostry która nie chce póki co kupować osobnej karty graficznej do momentu gdy wyjdą Polarisy i Pascale. Odnośnie ramu to w momencie jak wyjdą wymienione wcześniej karty to wtedy dokupi się jeszcze jedną kostkę 8 gb,

Edytowane przez Iean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 530 np. w cs go spokojnie wyciągniesz na mediumie jakieś 80-100 fps w fullhd. Z gta już gorzej bo od 25-40 fps. Budy nie chcesz wymienić na standardową? Np. coś w tej deseń? http://www.sferis.pl/p/343770-cooler-master-obudowa-elite-343-midi-tower-atx-m-atx-usb-20-rc-343-kkn1.htmlMa to rozumiem stać na biurku?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana budy nie wchodzi w grę moja siostra uparła się na mini itx po tym jak zobaczyła to samo u mnie (ma ten sam problem co ja czyli dużo jeździ i często zmienia miejsce zamieszkania a taka obudowa + monitor w sam raz wchodzi do walizki) a gta nawet nie wymieniałem bo ostatnio razem ze mną katuje w lola csa i d3 i przez najbliższe 7-8 miechów raczej się to nie zmieni (akurat do premiery nowych układów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na co Ci taki mocny psu?

jaką karte chce mieć docelowo? coś pokroju 960 / 970 / 980Ti?

nie lepiej coś z przekroju 450-550?  albo 530 od tk skoro procek bez 'K' 

Pamiętaj, że sprawność jest zależna od obciążenia więc mając sam procek bez gpu sprawność może wynosić nawet 35-50% zamiast opisanych 87%

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up.

Pokaż mi te testy gdzie sprawność PSU o mocy X watów w momencie kiedy zasila sprzęt o połowę mniej prądożerny leci na łeb na szyję .

Skoro testy do certyfikacji 80+ pokazują wyraźnie że spadek sprawności wynosi conawyżej kilka % .

Np. TT Smart 630W ( choć nie wiem czy to ta sama wersja co w morele - ten z morele niby ma certyfikat 80+ Bronze , a ten z linka ma conajwyżej 80+ Standard ) - różnice min/max sprawności to jakieś 6-7 % ( minimalnie ~79% , maksymalnie ~85 % ) .

Wersja 530w ma trochę większy spadek min/max ale dalego jej do tych twoich 37-50% .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi