Skocz do zawartości
Bartov417

Kupno płyty głównej i karty dzwiękowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuję kupić nową płytę główną, moja aktualna to MSI H81M-P33. Wcześniej miałem MSI Z87-G43 ale średnio mi się podobała. Razem z płytą główną planuję kupić kartę dźwiękową, zastanawiam się nad Asus Xonar DX/XD.

Mój sprzęt to procesor I5 4690 k i gtx 970, płyta oczywiście do podkręcania.

Co możecie polecić?

Edytowane przez Bartov417

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OC + I5 4690K -= płyta na Z97 .

Z budżetówek na Z97 - Asrock Z97 Anniversary za ~330 zł ( chyba najtańsza płyta na Z97 ) , Asrock Z97M Pro4 za 429 zł , Asus Z97-P za 435 zł lub MSI Z97-G43 .

Z droższych płyt - MSI Z97 Gaming 3 za 529 zł  , Gigabyte Z97X Gaming 3 za 509 zł , Asrock Z97 Fatality Killer za 569 zł lub Asrock Z97 Extreme 4 za 585 zł .

Wszystkie 4 płyty mają kodek audio Realtek ALC-1150 , nie wiele gorszy niż Xonar DX/XD .

Ceny z morele.net .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OC + I5 4690K -= płyta na Z97 .

Tylko autor nie napisał, co mu się "nie podoba" w nowej płycie. Nieraz przewijały się posty użytkowników, którzy kupili i5 k i nie podkręcali bo się biją, bo nie potrafią bo żywotność procesora itd.

Podaj, co ci śię nie podoba w tej płycie i czego oczekujesz od płyty. OC, wysokiego OC? Odpowiednich złącz? W końcu budżet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi