Insane Lulu Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Witajcie, Właśnie przejrzałem najnowsze zestawy proponowane przez PurePC. Dysponuję budżetem 4 tys, w tej kwocie musi znaleźć się miejsce dla systemu oraz obudowy. Monitor aktualnie odpuszczam, będę używał starego 22 calowego Hpka w dobre formie. Komputer z przeznaczeniem "do gier". Zastanawiam się na tym zestawem podanym przez purepc: http://www.morele.net/inventory/info/rY179d/ W kwocie 3,5 tys + system i obudowa. Oczywiście w przyszłości komputer chcę modernizować. Drugie istotne pytanie: Nie jestem ekspertem w składaniu komputerów. Mam podstawy aczkolwiek wolę aby zajął się tym ktoś z doświadczeniem. "Zbudowanie" komputera zlecić jakimś małym lokalnym sklepom komputerowym czy lepiej polegać na komputrniku itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 W zestawie podmienił bym na ten zasilacz: http://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-500w-632748/ Obudowę albo pełen ATX zaproponuje: http://www.morele.net/obudowa-raijintek-arcadia-usb-3-0-czarna-0r200004-661817/ lub mATX http://www.morele.net/obudowa-zalman-t4-usb-3-0-czarna-zm-t4-619114/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Lub dołożył do XFX 550 TS. Nie ma co oszczędzać na zasilaczu i jak jest mozliwość to dołożyć. Co do obudowy i systemu to przekroczysz budżet i tak. Co do złożenia to Morele to robi za 1zł w kwocie od 1500 zł. Więcej o promocji w tym poradniku: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_marzec_2016 Tak mniej więcej w połowie pierwszej strony obok bannera morele masz podany kod,który trzeba wpisać w trakcie składania zamówienia w morele. Edytowane 2 Marca 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insane Lulu Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Czy ten zestaw komputerowy ma sens bytu? Podzespoły będą ze sobą współgrać w zadowalający sposób czy może powinienem coś zmienić? Bardzo proszę o pomoc. http://www.morele.net/inventory/info/ZZ5Z10/ Szanowny Administratorze: Jeżeli masz zamiar skasować temat to przynajmniej bądź na tyle miły i odpisz na PW co sądzisz o tym zestawie. Bardzo mi na tym zależy. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Spychała Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Polecam rozważyć wybór lepszego SSD, np. Crucial MX200 250GB. CPU warto też zamienić na i5-6402P - jest bardziej opłacalny. Ostatecznie płyta główna w tej cenie to średni wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Autorze zestaw ok. Ale podmienił bym zasilacz na taki: http://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-500w-632748/ I chłodzenie nie musi być az tak drogie, bo ma zastąpić zwykłego box wiec coś takiego tez by starczyło: http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-spartan-pro-he924-spc081-518093/ Reszta jak najbardziej ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Szanowny Administratorze: Jeżeli masz zamiar skasować temat to przynajmniej bądź na tyle miły i odpisz na PW co sądzisz o tym zestawie. Bardzo mi na tym zależy. Z góry dzięki Szanowny użytkowniku, temat został skasowany omyłkowo i po twoim raporcie został przywrócony. Widniał na pierwszej stronie działu, nie wiem więc po co zakładasz kolejny. Tematy łączę w całość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insane Lulu Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Okej, zmieniłem chłodzenie na to tańsze. Dzięki temu kase zaoszczędzona dołożyłem do i5-6402P. @dolar444 Jaka jest różnica między zasilaniem moim a Twoją sugestią? @Wojciech Jakaś inna płyta godna uwagi? SSD sobię odpuszczę i pozostanę przy tym co mam, gdyż większa pojemność = większa cena a ja na więcej nie mogę sobie pozwolić ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Spychała Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 @Wojciech Jakaś inna płyta godna uwagi? SSD sobię odpuszczę i pozostanę przy tym co mam, gdyż większa pojemność = większa cena a ja na więcej nie mogę sobie pozwolić ;P Przesłałem ci moją propozycję na PW. MSI B150M NIGHT ELF + Crucial MX200 250GB - nadal pozostajemy poniżej ceny z twojego koszyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insane Lulu Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 http://www.morele.net/inventory/info/Pm2Y1K/ Sporo zmieniłem. Postawiłem na lepszy zasilacz zgodnie z sugestią @Devil Zmieniłem obudowę na tańszą aczkolwiek poleconą przez @dolar444 Dysk SSD nadal bez zmian :( Pocesor wymieniony @Wojciech Płyta Główna zmieniona @Wojciech Wziąłem pod uwagę chyba wszystkie uwagi ;P I jak? Pomieści się to w obudowie? Będzie "grała gitara"? ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 za te 4 koła to ma być też system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insane Lulu Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) za te 4 koła to ma być też system? Pozostanę przy darmowym uczelnianym win7, natomiast mam zamiar zakupić win10 w przyszłym miesiącu @edit tak więc systemu nie liczę Edytowane 3 Marca 2016 przez Insane Lulu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Nie wiem czy jest sens dopłacać aż do tej płyty co masz teraz w zestawie, dając więcej za lepszą dźwiękówkę. Myśle że spokojnie starczyła by MSI B150M Mortar. Co do procesora, żadnej różnicy miedzy poprzednim nie ma co miałeś, a jest droższy. Różnica taka ze w i5-6402P jest słabsza grafika zintegrowana i jest o 100MHz szybszy od i5 6400 Decyzja oczywiście należy do ciebie, a tak to by wyglądało ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insane Lulu Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Jeszcze się zastanowię. Być może zmienię tą płytę i procesor a zainwestuje w dysk SSD. Zestaw zamawiam w następnym tygodniu więc mam weekend na przemyślenia i ewentualne zmiany. xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 O i tu masz racje, dołożyć do lepszego dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insane Lulu Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Różnica między moim dyskiem a 256GB SSD jest całkiem spora jak na moje możliwości pieniężne? Ktoś coś poleca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Crucial BX100 SAMSUNG 850 EVO? Przelicz to dokładnie i zobacz czy starczy. Ew szukaj coś z Sandisk. Edytowane 5 Marca 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Samsung 850 EVO 250GB , Crucial MX200 250GB , Plextor M6V 256GB , Goodram Iridium Pro 240GB , Crucial BX100 250GB lub Sandisk Plus 240 GB / Sandisk Ultra II Plus 240GB w cenach od 330 do 400 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insane Lulu Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 To chłodzenie ma rację bytu? Wejdzie na socket 1151?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 To chłodzenie ma rację bytu? Wejdzie na socket 1151?? Któro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Spartan pewnie. 1151 ma ten sam rozstaw otworów montażowych co 1155 czy 1150. Pamiętaj że jest promocja na montaż podzespołów za 1zł napisałem o tym w poprzednim poście. Tą aktualizację BIOSU jabym sobie darował i samemu zrobił. Jest to banalnie proste. Edytowane 5 Marca 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...