DamianBdg Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich na forum :) Mam do was ogromne zapytanie mam w planach zakup komputera komputer ma służyć do tworzenia serwera na maszynie VB + do bardzo częstej kompilacji aplikacji w VS2013 i długiej pracy oraz odpalenia paru gier typu gta4 cs;go oraz innych tytułów gier z roku 2014/2015 Czy warto zakupić taka skrzyneczke ? i ja rozbudowac pozycja 1. http://allegro.pl/komputer-lenovo-m81-pod-i5-4gb-ddr3-250gb-windows7-i6030870026.html ile może kosztować do tego komputera dobry intel i3/i5 który będzie pasował oraz karta graficzna tak 1gb/2gb Pozycja 2 http://allegro.pl/lenovo-m91p-i5-2400-4x3-1ghz-4gb-ram-500gb-hdd-i5833921738.html czy lepiej kupić coś takiego i dokupić karte graficzną oraz ram tak 8 lub 16gb Edytowane 6 Marca 2016 przez DamianBdg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Oba komputery to platforma Sandy Bridge na socket 1155 . Używane I3 to koszt 250+ zł , I5 to koszt 400+ zł - procki z reguły gołe bez chłodzenia , więc trzeba je dokupić osobno . Co do VGA - HD78xx / R9 270 czy GTX660 to koszt 400+ zł . Oczywiście przy dołożeniu karty trzeba brać poprawkę na moc PSU oraz ilość miejsca - z reguły w takich kompach są montowane zasilacze o mocy 200-300W , co do miejsca - o ile w przypadku obudowy tower/dekstop nie powinno być problemów to wynalazki w stylu SFF z reguły nie pozwalają na instalację dodatkowej karty albo pozwalają na wersję Low Profile . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianBdg Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź to już chyba lepiej ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego 2 z i5 za +900zl z tym gtx660 jestem mile zaskoczony na podobnej konfiguracji do tej co chce zbudować można też już w coś pograć tylko zastanawia mnie czy zasilacz który tam jest wystarczy na zamontowanie tej karty graficznej no sff to odpada dlatego jestem zainteresowany tym tower Edytowane 6 Marca 2016 przez DamianBdg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 To może taki + gtx 950 ze sklepu za ok 700 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianBdg Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) właśnie nie mam bardzo duże zaufanie do Firmy Lenovo/Medion/DELL Wiem że są to bardzo solidne komputery już kiedyś miałem przygody z acerami i noname komputerami wole mieć z 2 ręki ale coś dobrego i pewnego Dzięki za propozycję Edytowane 6 Marca 2016 przez DamianBdg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...