Sasza1500 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Witam. Chciałbym się was poradzić w co byście zainwestowali by poprawić osiągi PC przy komputerze takim jak: Procesor: Phenom II 945 MOBO: Asus M4A785TD-V EVO Pamięć: 2x Crucial Ballistix 2x4gb + OCZ GOLD 2x2gb Karta graficzna: Gigabyte gtx460 1gb/128bit wersja OC Dysk HDD: 500gb segate Zasilacz: OCZ Fatality 550W Monitor: 21.5 LG Flatron w2261V Interesuje mnie większa ilość FPS w CS:GO i poprawa płynności działania np: przeglądarki internetowej. Jeżeli macie jakieś propozycje to piszcie co wy na waszym miejscu zrobilibyście z taką jednostką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Procek kręcony czy leci na stock ? SSD oczywiście nie masz ? W takim razie kupienie SSD to pierwszy krok modernizacji . Poprawi ogólną płynność i responsywność systemu . Do CS:GO to na początek zmiana karty na jakiegoś radeona - HD7850 / R9 270 lub lepsza , do tego OC procka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza1500 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 OC procka na jaki poziom mogę wyciągnąć?? SSD nie mam niestety. a karta graficzna w miarę przyszłościowa?? czy średnia półka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza1500 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 jak mam podkręcić procesor na płycie m4a785td-v Evo ?? temperatura w stresie w OCCT po 4h testu max 48 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 http://www.purepc.pl/podkrecanie/jak_podkrecic_procesor_poradnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza1500 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 moja płyta głowna chyba już powoli siada i do OC też słabo:/ czy taka płyta głowna będzie OK ?? i dosć przyszłośćiowa pod zmianę procesora?? ASROCK Fatal1ty 970 Performance 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 procka masz bez BE? to możesz się meczyć z szyną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza1500 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 jak to mogę sprawdzić?? Jak na razie mam 3300mhz ale nie wiem co dalej :/ HT mnożnik zmieniłem na 9x volt proca dałem na 1.35 a CPU frequncy na 220 Płyta główna zmieniona na asrock 970 performance patrzyłem na pamięci ale nic nie czaję co tam się dzieje, jak na razie po 10min w OCCT jest stabilnie a temperatura to max 38C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 cpu-z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza1500 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 http://images76.fotosik.pl/404/18cb44c31d8cfd2cmed.jpg tak to wygląda mój procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 Procek zablokowany. Musisz kręcić szyną HTT. patrzyłem na pamięci ale nic nie czaję co tam się dzieje Pozostałe zakładki cpu-z powinny pomóc ci zrozumieć co nieco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza1500 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Przepraszam że tak nudzę, ale jestem zielony w tym temacie ?? ile max mogę wyciągnąć ?? i jak sie do tego zabrać ?? patrzyłem na napięcie w tej płycie w biosie i max to 1.375 a na tamtej płycie mogłem i ponad 1.5V dać i co z pamięciami ?? z nimi też coś trzeba działać?? Modernizacje jakie na dzień dzisiejszy wykonałem Mobo: AsRock Fatality 970 Performance kupiona za 300 PLN Procesor: Phenom II 945 4x3,0 DDR3: Crucial Ballistix 2x4gb + 2x2gb OCZ GOLD Karta graficzna: Gigabyte GTX460 OC 1gb/128bit Zasilacz: OCZ Fatality 550W Dysk SSD: Crucial MX200 250GB Dysk HDD: jak na razie odłączony i trzymam na nim większe pliki Na dziś: Poprawa jeśli chodzi o stabilność i wydajność jest olbrzymia, nie spodziewałem się takiej poprawy przy wymianie płyty głownej i dokupienia dysku SSD. Jestem mile zaskoczony z takiej poprawy, ale by uzyskać przyjemność z gry czegoś mi tutaj brakuje jeszcze. Moje Pytanie: Zapewne Procesor jak i Karta graficzna będzie do wymiany tylko nie mam zielonego pojęcia na co to wymienić by nabrać dużo większą Liczbę FPS, nie ukrywam że w przyszłości wymienię mój 6 letni Monitor 21.5 na jakiś z 144HZ, Jeżeli by doszło do wymiany procesora i karty graficznej to jaką cześć jako pierwszą kupić co da większy efekty, i jaki model procesora lub karty graficznej ?? Wiem że mój phenom II jest wydajny jak pewnie najsłabsze i3, no ale cóż zrobić. mam okazję kupić R7970 MSI, po dobrych pieniądzach ale teraz pytanie czy warto?? Edytowane 9 Marca 2016 przez Sasza1500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2016 mam okazję kupić R7970 MSI, po dobrych pieniądzach ale teraz pytanie czy warto?? Warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...