Artoz Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Witam, Jest to mój pierwszy post na forum, liczę na wyrozumiałość i pomoc :) Nastał czas na kupienie komputera, potrzebny będzie do pracy (programowanie, modelowanie geometryczne solidworks, autocad, catia) oraz oczywiście do gier. Chciałbym żeby posłużył jak najdłużej.Rzeczy które już posiadam i nie wchodzą w skład budżetu: Zasilacz antec earthwatts 750W dyski twarde Dużo już czytałem o porównaniach procesorów, które mnie interesują: i7 5820k vs 6700k vs 4790k, i szczerze mówiąc, mam już na tyle mętlik w głowie, że postanowiłem zapytać specjalistów. Budżet na resztę podzespołów, tak jak w opisie, 6500 zł (jest to absolutnie górna granica). Mam nadzieję, że pomożecie stworzyć zestaw na lata. Pozdrawiam, Artoz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 chyba tylko lga 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 IMO za niski budżet na sensowne lga 2011. Chyba że "granie" to "granie w lol'a czy wot'a". Kupując teraz "zestaw na lata" musi brać 980Ti. Nie mieści się w lga 2011 i trzeba wziąć 6700K imo. A gdzie w ogóle monitory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artoz Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Dzięki za odpowiedź :) Czyli jednak stawiać na 6700k niz 5820k. Płytę główną jakąś byś polecił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 W X-komie masz 4 płyty na Z170 w promocji to sobie wybierz którąś z nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2016 Asus Z170 PRO Gaming lub jakaś tańsza od MSI np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...