Skocz do zawartości
paulakqwerty

Jaką kartę graficzną kupić za 1500 pln do monitora o rozdzielczości 2560-1440.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Otóż mam zamiar zamiar zmienić monitor na

27calowego Asus MG279Q 2560x1440, 144Hz FreeSync, ale obawiam się, że niestety moja karta graficzna AMD Radeon HD 7800 series nie podoła jej obsłudze.

Budżet to  okolice 1500 złotych.

Komputer jest używany do gier.

Monitor, który chcę kupić to:

27cali Asus MG279Q 2560x1440, 144Hz FreeSync

Mój komp.

Karta graficzna: AMD Radeon HD 7800 series

Procesor: i5-4670K 3.40GHZ

Płyta główna: Z87 G41 PC MATE

Pamięć ram: 8Gb

Oraz Windows 10 :)

Moim celem jest to aby mój komputer był w stanie pociągnąć takie gry jak Wiedźmin 3 oraz World of Tanks. I oczywiście żeby można było zagrać nadchodzące produkcje w okolicach 60 fps.

Chciałem się też zapytać czy moje wymagania co do karty graficznej w tym przedziale cenowym są w ogóle realne, i czy taka karta da radę z takim monitorem i lepszymi grami.

Edytowane przez paulakqwerty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz obecnie żadnej sensownej opcji od AMD w tej strefie cenowej, aby wykorzystać FreeSync. Wszyscy mamy nadzieję, że w wakacje ulegnie to zmianie. Jak nie ma innego wyjścia to trzeba by brać R9 290/390.

Do W3 raczej nVidia niż AMD z tego co obecnie jest na rynku. Ja grałem w W3 w 1440p na 970-tce - da się grać w miarę. Ale nie ma mowy o "stabilnych 60 fps na ultra". WoT ma znacznie mniejsze wymagania, więc tu problemów nie będzie.

A o "nadchodzących produkcjach" to będzie można pogadać jak one już nadejdą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi