paulakqwerty Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Otóż mam zamiar zamiar zmienić monitor na 27calowego Asus MG279Q 2560x1440, 144Hz FreeSync, ale obawiam się, że niestety moja karta graficzna AMD Radeon HD 7800 series nie podoła jej obsłudze. Budżet to okolice 1500 złotych. Komputer jest używany do gier. Monitor, który chcę kupić to: 27cali Asus MG279Q 2560x1440, 144Hz FreeSync Mój komp. Karta graficzna: AMD Radeon HD 7800 series Procesor: i5-4670K 3.40GHZ Płyta główna: Z87 G41 PC MATE Pamięć ram: 8Gb Oraz Windows 10 :) Moim celem jest to aby mój komputer był w stanie pociągnąć takie gry jak Wiedźmin 3 oraz World of Tanks. I oczywiście żeby można było zagrać nadchodzące produkcje w okolicach 60 fps. Chciałem się też zapytać czy moje wymagania co do karty graficznej w tym przedziale cenowym są w ogóle realne, i czy taka karta da radę z takim monitorem i lepszymi grami. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez paulakqwerty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Nie masz obecnie żadnej sensownej opcji od AMD w tej strefie cenowej, aby wykorzystać FreeSync. Wszyscy mamy nadzieję, że w wakacje ulegnie to zmianie. Jak nie ma innego wyjścia to trzeba by brać R9 290/390. Do W3 raczej nVidia niż AMD z tego co obecnie jest na rynku. Ja grałem w W3 w 1440p na 970-tce - da się grać w miarę. Ale nie ma mowy o "stabilnych 60 fps na ultra". WoT ma znacznie mniejsze wymagania, więc tu problemów nie będzie. A o "nadchodzących produkcjach" to będzie można pogadać jak one już nadejdą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulakqwerty Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dziękuję za odpowiedź, ale muszę przyznać, że mnie zmartwiłeś. :) W takim razie poczekam do wakacji, aż wyjdą nowe karty, a co do monitora to chyba kupię coś w zwykłej rozdzielczości HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Czas FHD do grania IMO przeminął. Bierz raczej 1440p. VR w najbliższym czasie powinna dać kopa wydajności kart, a monitor kupuje się na lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 No i FHD na 27 calach, też nie jest dla każdego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...