Skocz do zawartości
RokS

Wszystko do siebie pasuje? Komputer +/ 1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Od ponad roku jestem posiadaczem netbooka, który jak wiadomo nie nadaje się do gier, nawet do odpalenia pasjansa, ale mimo to na siłę gram w CS 1.6 i czasami Minecrafta.

Przyszedł czas na kupno lepszego sprzętu, może nie full wypasionego, ale wszystko będzie lepsze od obecnego laptopa.

A więc tak, znalazłem na YouTubie, film w którym był komputer, lecz nieco go przerobiłem, a mianowicie zmieniłem dysk Toshiby na SSD GoodRam 120 Gb, w tej samej cenie, dodałem pastę termo przewodzącą, zmieniłem kartę graficzną i to tyle.

Tutaj jest koszyk: http://www.morele.net/inventory/info/qkIC7Q/

I czy możecie powiedzieć mi czy wszystko do siebie pasuje?, ponieważ nie jestem jakimś specem.

Jeśli coś nie pasuje, to prosiłbym o zmianę, ale nie chcę, aby cena uległa zwiększeniu, ponieważ komputer chcę jak najszybciej i ma być jedynie pod CS'a GO, oraz czasami inne gry o podobnym wymaganiach.

Oczywiście, gdy uzbierałbym więcej gotówki, to części bym zmieniał.

Z góry dziękuję serdecznie za pomoc, pozdrawiam.

Edytowane przez RokS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R7 240 to słabizna nie warta tych 250 zł , za tyle na allegro / olx można mieć używane HD7770 który zje tą kartę na śniadanie .

Buda też mogła by być lepsza choćby Zalman T1/T4 ale to prawie 2x wyższy koszt .

Co do PSU - na allegro idzie dostać Fotrona HHN 350W za ~50-70 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, wezmę to pod uwagę, i być może coś zmienie.

Wracając do zmiany karty, to patrzyłem na YouTube różne jej testy i jak dla mnie nie wypadła ona wcale źle, ale być może się mylę, także pomyślę nad tą HD7770, choć wolałbym nową, ale niestety ona kosztuje +/- 360 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi