RokS Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Cześć. Od ponad roku jestem posiadaczem netbooka, który jak wiadomo nie nadaje się do gier, nawet do odpalenia pasjansa, ale mimo to na siłę gram w CS 1.6 i czasami Minecrafta. Przyszedł czas na kupno lepszego sprzętu, może nie full wypasionego, ale wszystko będzie lepsze od obecnego laptopa. A więc tak, znalazłem na YouTubie, film w którym był komputer, lecz nieco go przerobiłem, a mianowicie zmieniłem dysk Toshiby na SSD GoodRam 120 Gb, w tej samej cenie, dodałem pastę termo przewodzącą, zmieniłem kartę graficzną i to tyle. Tutaj jest koszyk: http://www.morele.net/inventory/info/qkIC7Q/ I czy możecie powiedzieć mi czy wszystko do siebie pasuje?, ponieważ nie jestem jakimś specem. Jeśli coś nie pasuje, to prosiłbym o zmianę, ale nie chcę, aby cena uległa zwiększeniu, ponieważ komputer chcę jak najszybciej i ma być jedynie pod CS'a GO, oraz czasami inne gry o podobnym wymaganiach. Oczywiście, gdy uzbierałbym więcej gotówki, to części bym zmieniał. Z góry dziękuję serdecznie za pomoc, pozdrawiam. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez RokS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 R7 240 to słabizna nie warta tych 250 zł , za tyle na allegro / olx można mieć używane HD7770 który zje tą kartę na śniadanie . Buda też mogła by być lepsza choćby Zalman T1/T4 ale to prawie 2x wyższy koszt . Co do PSU - na allegro idzie dostać Fotrona HHN 350W za ~50-70 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RokS Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Ok, wezmę to pod uwagę, i być może coś zmienie. Wracając do zmiany karty, to patrzyłem na YouTube różne jej testy i jak dla mnie nie wypadła ona wcale źle, ale być może się mylę, także pomyślę nad tą HD7770, choć wolałbym nową, ale niestety ona kosztuje +/- 360 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...