Skocz do zawartości
Rearus

Monitor 22-24" z głośnikami do 800~ zł

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

jakoś tak nadeszła chwila na postawienie w odstawkę wysłużonego już LG M2262D i stanąłem przed małym dylematem. Miałem okazje pracować już na Dellu P2214H, bardzo mi spasował i nie kryje, że był to jeden z powodów, które sprawiły, że zacząłem się rozglądać za czymś nowym do domu. Niestety wspomniany wyżej Dell, nie ma wbudowanych głośników, co jak dla mnie jest dość dużym uchybieniem, więc zacząłem rozglądać się za czymś innym, a dodatkowy wymóg w postaci głośników nie ułatwia zadania...

Co wpadło mi w oko:

iiyama X2380HS-B1

AOC i2369Vm (cena coś zbyt piękna mi się wydaje)

Dell S2415H

Budżet delikatnie do nagięcia, ale z tego co patrzyłem to do jakiegokolwiek Eizo raczej nie uda mi się dołożyć.

Matryca najchętniej IPS, a na pewno nie TN.

Stosowany do: szeroko pojętej pracy około biurowej w 80 %, gier (rzadko kiedy FPS), filmów.

Edytowane przez Rearus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze Kyle dowolne pierdziki będą lepiej grały niż te z głośników monitora i spokojnie je chyba zmieścisz? Możesz nawet używki kupić np te od Kyla:

http://allegro.pl/glosniki-komputerowe-creative-a60-i6106794019.html

Acz jak do filmów i gier to poleciłbym 2.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie chodzi o wygodę, wszystko jest łączone do laptopa i później w mniejszym lub większym stopniu kable walają mi się na biurku. Sama jakość jakoś dramatycznie na mnie nie wpływa, głośniki w obecnym LG nie są najwyższych lotów, a jeżeli chodzi o jakiś film czy grę w fife to całkowicie wystarczają. Muzyki i tak słucham na słuchawkach i wątpie żeby to się zmieniło.

Może słaby argument, że dochodzi dodatkowy, cienki kabelek mini jack, natomiast nieopatrznie kupiłem już mysz i klawiaturę na smyczy, co sprawia, że powoli dostaje szału patrząc na to co się dzieje..

Domyślam się, że nawet pół sensowne głośniki bluetooth będą 3 razy droższe od tych Creative'ów?

Wszystkie te monitory, ktore podrzuciłem są względem P2414H/P2214H daremne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi