Rearus Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Hej, jakoś tak nadeszła chwila na postawienie w odstawkę wysłużonego już LG M2262D i stanąłem przed małym dylematem. Miałem okazje pracować już na Dellu P2214H, bardzo mi spasował i nie kryje, że był to jeden z powodów, które sprawiły, że zacząłem się rozglądać za czymś nowym do domu. Niestety wspomniany wyżej Dell, nie ma wbudowanych głośników, co jak dla mnie jest dość dużym uchybieniem, więc zacząłem rozglądać się za czymś innym, a dodatkowy wymóg w postaci głośników nie ułatwia zadania... Co wpadło mi w oko: iiyama X2380HS-B1 AOC i2369Vm (cena coś zbyt piękna mi się wydaje) Dell S2415H Budżet delikatnie do nagięcia, ale z tego co patrzyłem to do jakiegokolwiek Eizo raczej nie uda mi się dołożyć. Matryca najchętniej IPS, a na pewno nie TN. Stosowany do: szeroko pojętej pracy około biurowej w 80 %, gier (rzadko kiedy FPS), filmów. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez Rearus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Może miałem pecha, ale głośniki w monitorach LCD które spotkałem, generowały fatalny dźwięk i już tanie Creative za ~60 PLN (np. model A60) grają wyraźnie lepiej. W związku z tym, z jakiego powodu nie chcesz monitora + osobnych głośników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Tak jak pisze Kyle dowolne pierdziki będą lepiej grały niż te z głośników monitora i spokojnie je chyba zmieścisz? Możesz nawet używki kupić np te od Kyla: http://allegro.pl/glosniki-komputerowe-creative-a60-i6106794019.html Acz jak do filmów i gier to poleciłbym 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Głównie chodzi o wygodę, wszystko jest łączone do laptopa i później w mniejszym lub większym stopniu kable walają mi się na biurku. Sama jakość jakoś dramatycznie na mnie nie wpływa, głośniki w obecnym LG nie są najwyższych lotów, a jeżeli chodzi o jakiś film czy grę w fife to całkowicie wystarczają. Muzyki i tak słucham na słuchawkach i wątpie żeby to się zmieniło. Może słaby argument, że dochodzi dodatkowy, cienki kabelek mini jack, natomiast nieopatrznie kupiłem już mysz i klawiaturę na smyczy, co sprawia, że powoli dostaje szału patrząc na to co się dzieje.. Domyślam się, że nawet pół sensowne głośniki bluetooth będą 3 razy droższe od tych Creative'ów? Wszystkie te monitory, ktore podrzuciłem są względem P2414H/P2214H daremne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Nie o to chodzi. Po prostu jak "wystarczają" ci monitorowe to wystarczą i w tych monitorach co chcesz kupić. Sam wiesz jak to gra, a raczej nie gra. Sam zdecyduj. Zresztą dokupić zawsze możesz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zobacz jeszcze na iiyame x2483hsu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 na morele masz promo na iiyama X2483HSU-B2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...