Lord Hultonus Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Hej, właśnie przywiozłem nowego kompa prosto ze sklepu. Zainstalowałem Win 7 i sterowniki karty sieciowej. Od tego czasu, po boocie systemu, upływają 2-3 sekundy, system zawiesza się i wyrzuca BS. Znika tak szybko, że nawet nie jestem w stanie powiedzieć czym był spowodowany... Jakieś pomysły jak mogę to naprawić? Udało mi się zrobić zdjęcie: http://imgur.com/Ex6A5OT Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez Lord Hultonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 A konigurację sprzętową kompa to nie łaska podać ? Skąd mamy wiedzieć co siedzi u ciebie w kompie . Wszystko jest nowe czy masz jakąś część starą np. dysk ? Do momentu instalacji sterowników sieciówki problem też występuje czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Stop 124 to standardowe za niskie v_core (błędne ustawienie albo wadliwa płyta) lub niesprawny procesor (co naprawdę jest sprawą wyjątkową). Natomiast u Ciebie to nie będzie raczej to skoro byłeś w stanie przejść instalację Win7. Kierunek tryb awaryjny - próba odinstalowania sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Hultonus Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Zreinstalowałem cały system. Teraz wszystko niby jest w porządku... sterowniki działają... Poza tym, że niektórych funkcji nie da się włączyć. Na przykład Windows Update, mimo, że figuruje jako usługa uruchomiona, nie może wyszukać aktualizacji. Wyskakuje error o tym, że nie można wyszukać aktualizacji bo usługa nie jest uruchomiona. Próbowałem ją restartować, wszystkiego. To uniemożliwia mi nawet update do Win10... Parametry: Procek: i7-6700K GPU: GTX 980ti Windforce (gigabyte) Płyta Główna: Gigabyte GA-Z170-D3H Jeśli to coś zmienia to system stoi na SSD a wszystko jest nowiutkie. Spróbowałem odpalić checkdisk przy reboocie, ale podczas niego też wyrzuca identyczny BS. Teraz system jest zapętlony na sprawdzaniu dysku i cały czas wyrzuca BS. Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez Lord Hultonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nowe procesory miały rzekomo być wspierane tylko przez Windows 10. Czyżby to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Win 7 z aktualizacjami może mieć różne problemy ,szczególnie obecnie gdzie M$ na siłę wciska W10 wszędzie gdzie się da . Była cała masa tematów o tym że system bardzo długo szuka aktualizacji - czasami dzień albo i dłużej . Choć u ciebie problem jest inny - może czegoś brakuje . System oryginalny czy pirat ? Jaki to SSD ? Wszystko z nim w porządku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Hultonus Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Oryginalny system instalowany z płytki. SSD Crucial MX200 No tak, wszystko powinno być w porządku. Nie wspomnę już o tym, że Windows 7 nie wykrywa drugiego dysku HDD mimo, że widnieje on w biosie. Teraz mam duży problem, bo komputer jest zapętlony na uruchamianiu Checkdiska który od razu wywala BS... A przy uruchomionym systemie jeszcze od razu crashował menedżer okien (dwm.exe)... Co tu się wyrabia? ;-; Edit: Znalazłem płytkę z wersją preview Windowsa 10 bodajże z czerwca 2015 więc sterowniki powinno obsłużyć i się zaktualizować. Spróbuję sformatować ten szajs, zainstalować 10 i zobaczyć czy będzie działało. Oby. Edit: Nie czyta nośnika.............................. No to muszę pobrać i wypalić najnowszą 10... Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez Lord Hultonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Odepnij HDD , sformatuj kompletnie SSD i spróbuj na nowo postawić Win 7 lub Win 10 Preview . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Hultonus Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nie jestem pewien czy chcę grzebać w środku i zerwać nowiutkie plomby. W razie czego, jeśli będzie to jakieś uszkodzenie (bo nie mam już innych pomysłów) będzie go można oddać a ze zerwanymi plombami to lipa. Wypalam i instaluję najnowszą dziesiątkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 I na przyszłość lepiej poszukaj znajomego co Ci złoży kompa samemu jak nie masz pojęcia i obejdzie się bez sklepu. Potem jak cos się dzieje to otwierasz bude kiedy chcesz. Szczerze to by mnie kur...ca strzeliła jakbym miał plomby na obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Hultonus Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Złożenie PCta miałem gratis to wziąłem, ale faktycznie mogłem złożyć sam... ;d Ta gwarancja obowiązuje 30 dni, potem można zdjąć plomby. Parę osób mi już powiedziało, że z serią Skylake i Windows 7 są problemy.Zobaczymy. Zaraz instaluję 10. 10 zainstalowany. Zero problemów, wszystko działa. Dzięki za pomoc. Widać Microsoft musiał mi na siłę wepchnąć 10... Pozostaje jeszcze zadzwonić do microsoftu i zapytać o wymianę klucza z windowsa 7 na windowsa 10 w ramach aktualizacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nowe iso W10 ponoć przyjmują klucze z W7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...