Skocz do zawartości
eweika12

PROSZĘ O POMOC WIN 8

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio komputer zaktualizował mi się z win 8 na 10. Niezbyt spodobał mi się 10 więc chciałam przywrócić do 8. Ale po ponownym uruchomieniu laptop stał w miejscu, przeczytałam już ze muszę wciskac przez chwile F2 i mnie przekieruje do tych ustawień. Proszę mi pomóc bo kompletnie nie wiem co mam to zrobić, a chcę aby laptop znów działał! Będę ogromnie wdzięczna, jeśli ktoś mi pomoże.post-226469-0-68820000-1462035258_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było zrobić Ghostem , Acronisem lub innym programem obraz systemu i dopiero się bawić z Win 10 .

W lapkach Lenovo klawisz F2 odpowiada za dostęp do biosu ( czasami jest to FN + F2 ) , tutaj raczej niz związanego z OS nie zrobisz .

Chyba że twój lapek posiada przycisk Novo - wtedy można w biosie ustawić za co on odpowiada , jedna z funkcji to System Recovery .

Jak  nie masz tego przycisku lub on nie działa to spróbuj klawisz F11 podczas rozruchu - uruchomisz w ten sposób recovery .

Recovery przywróci system do stanu fabrycznego , wszystkie dane z partycji systemowej zostaną skasowane - więc wcześniej je gdzieś przekopiuj , jak system nie działa to jedyne wyjście to wykręcić dysk z lapka i podpiąć go do innego kompa ( albo natywnie do stacjonarki albo za pomocą kieszeni USB do innego lapka ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi