cryt Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) witam, właśnie padła mi grafika gigabyte radeon hd 6870 i chciałbym kupić jakąś nową o takich samych parametrach lub lepszych reszta podzespołów procesor ; amd fx-8120 plyta gigabyte fxa990 ud3 ram 8gb kingston 1600 zasilacz OCZ 700W modxstream mam do wydania około 800 zł, jaka karta mogłaby być najlepsza do tych części Edytowane 5 Maja 2016 przez cryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx950-2048mb-ddr5-128b-wf2-oc-gv-n950wf2oc-2gd-707403/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Procek średni . Z sensownych kart w tej cenie to tylko GTX950 lub GTX960 . Karty AMD odpadają , CPU+GPU od nich to nie najlepszy pomysł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cryt Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 nie jest to najnowszy komputer, ma 6 lat, a ma znaczenie jakiego producenta ta karta czy wszystkie są właściwie takie same ? Np różnice miedzy gtx 950 od gigabyte a 950 od msi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Różnice są - taktowanie GPU/MEM ( drobne różnice w wydajości ) , chłodzenie ( wpływ na poziom generowanego hałasu i temperatury ) , dodatkowe wyposażenie czy gwarancja ( choć tutaj MSI i GB mają z reguły po 3 lata gwary ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cryt Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 to która karta 950 byłaby według ciebie najlepszym wyborem biorąc pod uwagę tylko wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Nie ma reguły. Polecam MSI, ale o np podkręcaniu zdecyduje ASIC danej karty, a to zawsze jest loteria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cryt Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 a ta karta geforce 950 w ogóle pasuje do mojej płyty głównej ( dokładnie gigabyte 990fxa-ud3 rev. 1.0 ) ? bo z tego co widze to mają inne typy złącza, mój komputer obsługuje pciexpress 2.0 a ta karta geforce ma złącze 3.0, nie wiem czy ma to znaczenie. nie znam sie tak szczerze wiec wolę zapytać zanim kupię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Ślicznie będzie pasowała. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...