jakubek27 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 przy nowozakupionym monitorze (XLBenq 2730Z) występuje u mnie na dolnej ramce backlight leakage (wysokość ok. 0,5 cm, szerokość od połowy monitora) raczej się przyzwyczaić uznać jako norma czy wymieniać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Norma. Możesz próbować się wykłócać, ale szanse, że dostaniesz w zamian coś lepszego, są niewielkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Możesz spokojnie porównać do zdjęć na necie modeli XL2720Z/XL2720T. Jeśli ci nie przeszkadza to nie ma sensu wymieniać. Jeśli przeszkadza wymieniaj. Z czasem może się też obraz poprawić. Na swoim XL2411Z też miałem w prawym dolnym rogu przebicie jakby od diody czuwania, ale po paru tygodniach zniknęło. Robiłem zdjęcia, więc jestem na 100% pewien, że było i zniknęło. Jeśli po paru tygodniach nie zniknie możesz też wziąć gładką szmatkę i masować, naciskać panel tam gdzie jest przebicie i podociskać, trochę powyginać ramkę wkoło tego przebicia albo nawet całą dookoła. Mógłbyś też spróbować metody z mrożonką, ale w tym przypadku nie ma raczej sensu. Bierzesz zamrożone mięso/termofor, w oryginale był bekon. Owijasz folią, a poźniej ścierką/ręcznikiem (po paru minutach wilgoć i tak przebije się przez ręcznik, więc trzeba kontrolować) i przykładasz w miejscu rozjaśnienia na 10-30sec- obraz powinien się dość mocno rozjaśnić i po chwili wrócić do normalności, ewentualnie może pozostać lekko rozjaśniony parędziesiąt minut aż panel się z powrotem rozgrzeje. Edytowane 14 Maja 2016 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...