Skocz do zawartości
jakubek27

backlight leakage

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz spokojnie porównać do zdjęć na necie modeli XL2720Z/XL2720T. Jeśli ci nie przeszkadza to nie ma sensu wymieniać. Jeśli przeszkadza wymieniaj. Z czasem może się też obraz poprawić. Na swoim XL2411Z też miałem w prawym dolnym rogu przebicie jakby od diody czuwania, ale po paru tygodniach zniknęło. Robiłem zdjęcia, więc jestem na 100% pewien, że było i zniknęło. Jeśli po paru tygodniach nie zniknie możesz też wziąć gładką szmatkę i masować, naciskać panel tam gdzie jest przebicie i podociskać, trochę powyginać ramkę wkoło tego przebicia albo nawet całą dookoła.

Mógłbyś też spróbować metody z mrożonką, ale w tym przypadku nie ma raczej sensu. Bierzesz zamrożone mięso/termofor, w oryginale był bekon. Owijasz folią, a poźniej ścierką/ręcznikiem (po paru minutach wilgoć i tak przebije się przez ręcznik, więc trzeba kontrolować) i przykładasz w miejscu rozjaśnienia na 10-30sec- obraz powinien się dość mocno rozjaśnić i po chwili wrócić do normalności, ewentualnie może pozostać lekko rozjaśniony parędziesiąt minut aż panel się z powrotem rozgrzeje.

Edytowane przez Nemayu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi