Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chodzi o to, że 3 lata temu kupiłem sobie komputer o takich podzespołach:

System operacyjny : Windows 7 Ultimate 64-bit

CPU: AMD FX-4100

RAM: 8,00GB 1-kanałowy DDR3 799MHz

Płyta Główna: MSI 760GM-P21(FX) (MS-7641)

Grafika: GeForce GTX 650

Nośnik: 1397GB Western Digital WDC WD15EARS-00MVWB0 ATA Device (SATA)

I tu nasuwa sie moje pytanie, otóż kolega złożył mi oferte, że odkupi ten komputer za 1500zł i nie wiem czy bardziej mi się opłaca go sprzedać, czy po prostu jakoś go "ulepszyć", generalnie chciałbym pograć w nowsze gry.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę, to można jedynie kartę zostawić, ale jednak ta karta to za mało, żeby grać komfortowo na średnich/wysokich detalach.

Więc jeśli celujesz w komfortowe granie, to jednak trzeba złożyć blaszaka od zera.

Edytowane przez Mastebi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_maj_2016

zestaw za 2600 powinien starczyć do komfortowego grania na średnich detalach, bądź też na mieszanych średnie/wysokie (zależy od gry).

Można poczekać też na premierę Pascali i złożyć komputer taniej.

Edytowane przez Mastebi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi