Akavir Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Czołem Forumowicze! Piszę tutaj bo po słowach-kluczach na które wpadłem nie znalazłem niczego takiego na forum, ale jako, że jestem laikiem to możliwe, że nie znam właściwego słowa-klucza. Jeśli temat był poruszany to najmocniej przepraszam. Mam trochę już leciwy komputer i kartę graficzną, myślałem o drobnym upgrade. Niedługo mają wyjść nowe karty AMD ze średniej półki i właśnie nad takową myślałem, tylko, że skoro zmienia się technologia karty to pomyślałem, że może być to na podobnej zasadzie jak socket procesora - mam za stary sprzęt, żeby takową u siebie zamontować, bo nawet jeśli wejdzie w slot, to może być nieobsługiwana. Myślę, że nikt nie będzie chciał całego zagadnienia tłumaczyć (ale jeśli jednak, to byłby niezwykle miło) więc może napiszę tylko jaką mam konfigurację i poproszę o radę: Zasilacz Be Quiet! Pure Power BQT L8-CM-530W, 80 plus BRONZE, activePFC, 2xPCI-E Procesor Intel Core i5-3570K, 3.4GHz, 6MB, LGA1155, 22nm, 77W, BOX (BX80637I53570K) Płyta główna Asus P8Z77-V LK Intel Z77 LGA 1155 (3xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/SLI/CROSSFIRE) Karta jaką mam teraz to Radeon HD 7950. Czy taki zestaw "podźwignie" (i pozwoli na wykorzystanie) kart graficznych nowej generacji? Z góry dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Tak, da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Z Maxwellem czy odpowiednikiem AMD ten procek jeszcze da radę - no może z wyjątkiem topowych kart . Z Pascalem/Polarisem ze średniej półki może być podobnie . Jak procek nie kręcony to go podkręć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akavir Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź! Procesor podkręciłem na 4,2 gHz. Pytanie z tego samego tematu, ale z innej strony - lepiej kupić nową średnią kartę czy dokupić używanego 7950 i ustawić crossfire? Z tego co czytałem na necie to rozwiązanie pojedynczej karty jest zalecane bo zwykle daje stabilniejsze rezultaty i nie każdy tytuł obsługuje technologię łączenia kart, ale bardzo chętnie przeczytam opinię forumowiczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Nową średnią kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz001 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Witam, Chciałbym się podpiąć do tematu. Posiadam podobny zestaw do tego autora tematu. Rowniez i5-3570K@4.0 ; MSI Z77-G45 ; HD7870 ; OCZ ZS 550W ; 16GB Crucial 1600MHz. I planuje wymianę karty graficznej, na początku myślałęm nad 1060 6GB. Ale wraz z kolejnymi testami gier DX12 przyszło mi do głowy RX 480, który faktycznie dużo w nowym DX zyskuje. Wy, forumowicze, jako ludzie stale zorientowani w kwestiach rynkowych, mam nadzieje ze poradzicie ktora karte wybrac na dziś i kolejne 2-3 lata. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...