Darth Revan Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witam tak się zastanawiam czy w przypadku monitora 27 cali (2569x1440) przy proporcjach ekranu 16:10 nie lepiej jak bym stworzył niestandardową rozdzielczość 2304x1440 zamiast proponowanych przez system 1920x1200 aby uzyskać wyraźniejszy obraz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Po pierwsze pewnie masz zwykły monitor 27" 16:9 o rozdzielczości 2560x1440 (albo 16:10 o rozdzielczości 2560x1600). Po drugie, każda rozdzielczość nie-natywna da gorszą ostrość obrazu (przy rozciąganiu niższej rozdzielczości na cały ekran). Po trzecie, jak chcesz mieć wyraźniejszy, w sensie ostrzejszy obraz od ww. monitorów, pomimo ustawienia rozdzielczości natywnej, to potrzebny jest monitor o większym zagęszczeniu pikseli (np. 27" o rozdzielczości 4K lub 5K). Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Kyle 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Sorry mój błąd, pisałem to w kontekście gier, gdy ustawie proporcje 16:10, które np w CS GO są dla mnie najlepsze mogę wybrać jedynie rozdzielczość 1920x1200 co przy ekranie 27 cali daje niezbyt ostry obraz. I w tym celu myślałem nad stworzeniem własnej niestandardowej rozdzielczości aby mieć proporcje 16:10 i większą rozdzielczość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 A to jak najbardziej warto stworzyć w grze rozdzielczość 2560x1600 skoro taka jest rozdzielczość monitora. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) A to jak najbardziej warto stworzyć w grze rozdzielczość 2560x1600 skoro taka jest rozdzielczość monitora. Korzystanie z proporcji 16:10 pozwala mi byc bardziej skupionym na tym co mam przed sobą, a w przypadku 16:9 w moim odczuciu większa perspektywa potrafi rozproszyć, pewnie dla tego większość PRO korzysta z proporcji 16:10 albo 4:3 aby być skupionym na tym co mają przed sobą. A ustawienie proponowanej przez ciebie rozdzielczości jest technicznie nie możliwe dla mojego monitora dla tego muszę stworzy samemu (tak mi się wydaje, jednak wolę sie spytać osób z wiekszym doświadczeniem) aby wykorzystać jak najwięcej pikseli i mieć proporcje 16:10 Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Darth Revan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) "Perspektywę" można sobie w niektórych grach ustawić (szukaj w google połączenia nazwy gry i skrótu FOV). Ustawianie rozdzielczości np. 2304x1440, na monitorze 2560x1440 tylko po to by mieć czarne pasy po bokach (... i subtelnie inną perspektywę), jest moim zdaniem bez sensu. ... chyba coś do tej Twojej gry znalazłem: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=polish&id=286831522 Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Revan Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 "Perspektywę" można sobie w niektórych grach ustawić (szukaj w google połączenia nazwy gry i skrótu FOV). Ustawianie rozdzielczości np. 2304x1440, na monitorze 2560x1440 tylko po to by mieć czarne pasy po bokach (... i subtelnie inną perspektywę), jest moim zdaniem bez sensu. http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=polish&id=286831522 Ok szanuje twoje zdanie, ale jak grasz w CS GO na najwyższych rangach serio musisz być skupiony na danym obszarze, a proporce ekranu w tym pomagają. Dla tego chcę uzyskać proporcje 16:10 z black bars i jak największą ilością pikseli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...