JoeAlbinos Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, chcę złożyć komputer w okolicach 5000zł // 5500zł. Komputer ma być głównie przeznaczony do gier. - mam zamiar podkręcać - monitor - BenQ XL2411Z Procesor Intel Core i5-6600K, 3.5GHz, 6MB, BOX Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis 3 HE1425 Płyta główna Asrock Z170 Gaming K4 Pamięć HyperX Savage DDR4, 2x8GB, 2400MHz, CL12 Dysk SSD GoodRam Iridium Pro 240GB Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5\'\', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB Napęd Samsung SH-224FB Zasilacz Corsair CX550M Obudowa SilentiumPC Aquarius X70W Pure Black Zestaw na razie bez grafiki, zastanawiam się nad: - GTX 1070 tylko nie wiem za bardzo od jakiego producenta prosiłbym o ocenę, sugestie, ewentualne uwagi. Pozdrawiam Edytowane 17 Czerwca 2016 przez JoeAlbinos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keepie Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zestaw jest w porządku, zasilacz i chłodzenie dają radę, dyski też ok. Ponieważ procesor jest pod OC rozważ płytę Asus Z170 Pro Gaming, moim zdaniem najsolidniejsza płyta do kręcenia procesora. Co do kart właśnie czytałem recenzję MSI i Asusa, konkluzja jest taka że obie karty są porównywalnie dobre, z małą możliwością podkręcenia, Asus ma trochę wyższe taktowane wyjściowe. Pozostaje czekać na ceny i opinie jak się sprawdzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 GTX1070 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bald86 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zestaw na razie bez grafiki, zastanawiam się nad: - GTX 1070 tylko nie wiem za bardzo od jakiego producenta Patrząc na testy to myślę że z MSI GeForce GTX 1070 Gaming X będziesz zadowolony. GTX1070 Dlaczego polecasz kartę referencyjną która jest tańsza ledwie o 50 zł od modeli niereferencyjnych. A ustępuje modelom autorskim we wszystkich aspektach - wydajność , kultura pracy, temperatury rdzenia. Przecież to cios w nerkę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) GTX1070 to że nazywa się asus to nic nie znaczy Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoeAlbinos Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 GTX1070 na FE z pewnością się nie zdecyduję, pozostaje zapewne czekać na StriX'a ewentualnie MSI który zaproponował kolega wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 pozostaje zapewne czekać na StriX'a ewentualnie MSI który zaproponował kolega wyżej Są testy na głównej http://www.purepc.pl/karty_graficzne/msi_geforce_gtx_1070_gaming_x_test_niereferencyjnego_pascala http://www.purepc.pl/karty_graficzne/asus_geforce_gtx_1070_strix_gaming_test_karty_graficznej ale wstrzymałbym się aż wyjaśni się sprawa http://www.purepc.pl/karty_graficzne/testowe_sample_gtx_1070_i_gtx_1080_szybsze_od_sklepowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Patrząc na testy to myślę że z MSI GeForce GTX 1070 Gaming X będziesz zadowolony. Dlaczego polecasz kartę referencyjną która jest tańsza ledwie o 50 zł od modeli niereferencyjnych. A ustępuje modelom autorskim we wszystkich aspektach - wydajność , kultura pracy, temperatury rdzenia. Przecież to cios w nerkę... Przepraszam zgodzę się z tobą,tylko tej kart co podałeś nie zauważyłem, że jest już w sprzedaży. Patrzyłem,żeby było taniej a różnica w cenie karty od Asus-a, to nie 50zł tak jak Napisałeś,tylko 200. GTX1070ROG to że nazywa się asus to nic nie znaczy Zgadza się Panie Tesel karta to karta.Jakiej by firmy nie była, to swoje zadanie spełni a różnice w wydajności kart 1070 poszczególnych firm są niewielkie, co nie zmienia faktu,że Asus to firma z tradycją. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez pablo27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 ,że Asus to firma z tradycją. przestań chrzanić głupoty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bald86 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 Przepraszam zgodzę się z tobą,tylko tej kart co podałeś nie zauważyłem, że jest już w sprzedaży. Patrzyłem,żeby było taniej a różnica w cenie karty od Asus-a, to nie 50zł tak jak Napisałeś,tylko 200. MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 2349 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoeAlbinos Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) a jeśli chodzi o karty które są aktualnie dostępne, jaki byłby najlepszy wybór do tego zestawu ? GTX 970 StriX ? 980Ti STRIX ? Pytam ponieważ na 1070 przyjdzie pewnie jeszcze trochę poczekać. Edytowane 20 Czerwca 2016 przez JoeAlbinos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bald86 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) a jeśli chodzi o karty które są aktualnie dostępne, jaki byłby najlepszy wybór do tego zestawu ? GTX 970 StriX ? 980Ti STRIX ? Pytam ponieważ na 1070 przyjdzie pewnie jeszcze trochę poczekać. Jeśli koniecznie chcesz Asusa... GTX 1070 od MSI już jest, ma dobre recenzje, jest chłodny i cichy. GTX 970 Strix to dobry wybór - cichy pod obciążeniem i chłodny. Jeśli idzie o GTX 980Ti to myśle że MSI GAMING 6G jest lepszą opcja od Asusa. Obecnie w sklepach 980ti mocno poszło w dół: MSI GeForce GTX 980Ti 2389 zł dobrą opcja jest też EVGA GeForce GTX 980Ti 2285 zł Więc jak znajdziesz używke, a teraz jest jego trochę to myślę ze okolica 2000zł jest realna za kartę na gwarancji. Edytowane 20 Czerwca 2016 przez bald86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...