Matemir2107 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 Witam mam pytanie czy jeśli kupie sobie core 2 quad q6600 i do tego ram 8 Gb czy to dobre rozwiązanie na płycie głownej mam socket 775 czy jakiś inny procesor bedzie lepszy moim celem jest wiedzmin 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 a skąd mamy wiedzieć? wypadałoby coś więcej napisac np jaki to model płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 Napisz jaką płytę masz - skąd mamy wiedzieć czy twoja płyta obsłuży C2Q czy inne procki jak nic o niej nie wiemy . Co do procka - zamiast Q6600 lepiej brać jakiegoś Xeona S771 i bawić się w modowanie płyty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matemir2107 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2016 Już jutro powiem co i jak z tą płytą głowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matemir2107 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2016 Fujitsu D2950-A1 to jest moja płyta głowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ciężko będzie - płyta z kompa firmowego . Najpierw musiał byś się dokopać do biosu płyty , niby na stronie FS coś jest ale nie wiem czy to dokładnie do tej płyty . Bez tego lepiej się nie zabierać za zmianę procka - może się okazać że masz sterą wersję nieobsługującą C2Q . Z Xeonem S771 też może być nie ciekawie - musiał byś samemu dograć mikrokody do obsługi Xeonów , choć nawet po modyfikacji biosu i socketu Xeon może nie zaskoczyć - nie wiem jaki chipset ma ta płyta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matemir2107 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2016 Mam plyte głowna jeszcze taka Asus P5KPL-AM. Z tego co sprawdzalem ta na pewno obsługuje C2Q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...