Skocz do zawartości
Phoneutria

Ocena dwóch zestawów..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Który zestaw lepszy?

https://www.morele.net/inventory/info/ueubxm/ - 1 (Jest to zestaw nieumożliwiający podkręcania oraz tańszy, a podkręcał chyba nie będę)

https://www.morele.net/inventory/info/FWoNuP/ - 2 (Jest to zestaw umożliwiający podkręcanie, droższy i zapewne wydajniejszy)

I teraz uwaga: do tych dwóch zestawów dojdzie karta graficzna MSI GTX 1070 GAMING X

Więc co wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw 1 - procek i płyta to przesada .

Procka bierz I5 6400/6500 - tańsze a nie wiele słabsze , co do płyty - w tej cenie można dostać dobre konstrukcje na B150 np. MSI B150 Bazooka lub Mortar , ew. nieco droższe MSI B150 Night Elf lub MSI B150 Gaming Pro .

Zestaw 2 - Fera 3 to do kręconego I5 trochę za mało , minimum to Fortis 3 / Grandis .

Jak możesz to dołoż ~200 zł i kup SSD  ( jak nie masz ) np. Sandisk Plus 120GB czy Plextor M6V 128GB .

Znacznie to podniesie komfort użytkowania komputera .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli w drugim zestawie tylko chłodzenie wymienić? A dysku SSD nawet nie chciałem kupować, bo starczy mi HDD. Czas ładowania nie jest istotny dla mnie, jestem cierpliwym człowiekiem :D

A co myślisz, może kupić GTX 980ti używanego (widziałem ładnego na OLX) czy zostać przy tym 1070? Różnica 300-500 zł, a gram w FULL HD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi