Skocz do zawartości
V3t3r4n

Zestaw CPU,MOBO,RAM ~900zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
 Bratowi nie wystarcza już podstarzały Athlon więc chciałby wymienić procesor wraz z płytą i pamięcią. Pracowałoby to wraz z 2 dyskami sata i GTX 950 w rzeczach typu League of Legends lub też Overwatch i nowy Battlefield. Zasilacz 450w Corsair, a jedyny wymóg to 8GB ramu. Myślałem albo nad i3-6100 albo nad i5-4460 którą czasami można dostać za ~650zł. Co myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie brałbym już 1150. Zadowoliłbym się i3 6100, nową płytą na H110 lub B150, przeszedłbym na pamięci DDR4 i miałbym w miarę sensowną podstawę zestawu z łatwą możliwością wymiany CPU za jakiś czas.

"Stary Athlon" to z płytą na DDR3? Bo jak na DDR2 to w ogóle 1150 nie ma co brać pod uwagę, a jak na DDR3 i nie ma jej komu sprzedać, to tylko ze względów budżetowych można brać pod uwagę używki 1150, no i wtedy to i5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość pablo27

Procesor

i3-6100 vs i5-4460

Lepiej wypada i3-6100

Zasilacz

CX450w 80+Bronze

Karta

GTX950

Płyta

AsusH110M-K

Pamięć RAM

8GB DDR4 2133mhz CL13

Ja skleciłem po swojemu przekraczając budżet ~900zł. Można wybrać dobrać tego tańszą płytę i tańszy zasilacz;

Płyta

Zasilacz

Edytowane przez pablo27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, ale będzie można je wkładać do obecnych płyt. i nie wniosą one żadnej rewolucji.

GTX 970 to naturalnie używane z gwarancją w cenie poniżej 1100. Nowa bez sensu, chyba że z jakimiś gadżetami typu ze dwie gry czy coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi