aen_seidhe Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witajcie, dłuższy czas szukałem rozwiązania tego problemu ale nie znalazłem nigdzie więc postanowiłem poszukać pomocy tu na forum. Problem wygląda tak, notebook odpala się do tego momentu: Przy próbie wejścia do biosu pojawia się "entering bios" i notebook się zawiesza, tak samo przy ESC czy F9. Po wgraniu kilku wersji biosu (alt+f2) ze strony Asusa czy wyciągnięciu baterii pojawia się: Notebook nie reaguje na F1, przy F2 próbuje się uruchomić ale po chwili czarny ekran i wisi lub pyta o tryb odpalenia windowsa (awaryjny etc) po czym znowu się zawiesza. Zastanawia mnie to Pri master hard disc SMART command failed lub capable but command failed, gdzieś wyczytałem, że trzeba by w biosie przestawić to i owo z tym smartem ale jak wejść do biosu jak cham nie puści. Pytanie, da się coś z tym zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Dysk mówi papa. Zainwestuj w jakiś niedrogi SSD i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aen_seidhe Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Dziękuje, jakiej firmy polecisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 https://www.morele.net/dysk-ssd-adata-premier-pro-sp920-128gb-sata3-asp920ss3-128gm-c-635787/ Jaki masz tam system? XP jeszcze czy coś nowszego? Jak xp, zerknij do tematu zbiorczego ssd i zobacz co tam koledzy polecali pod xp. Na ostatniej, może przedostatniej stronie o tym rozmawiali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aen_seidhe Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Z tego co widzę oryginalnie była tu postawiona 7. Coś wybiorę, jeszcze raz dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...