Skocz do zawartości
aen_seidhe

ASUS EEE PC 1005P - Problem z biosem/dyskiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, dłuższy czas szukałem rozwiązania tego problemu ale nie znalazłem nigdzie więc postanowiłem poszukać pomocy tu na forum.

Problem wygląda tak, notebook odpala się do tego momentu:

5qmbpmz6cqw3_t.jpg

Przy próbie wejścia do biosu pojawia się "entering bios" i notebook się zawiesza, tak samo przy ESC czy F9.

Po wgraniu kilku wersji biosu (alt+f2) ze strony Asusa czy wyciągnięciu baterii pojawia się:

k5j2z8155nsk_t.jpg

Notebook nie reaguje na F1, przy F2 próbuje się uruchomić ale po chwili czarny ekran i wisi lub pyta o tryb odpalenia windowsa (awaryjny etc) po czym znowu się zawiesza. 

Zastanawia mnie to Pri master hard disc SMART command failed lub capable but command failed, gdzieś wyczytałem, że trzeba by w biosie przestawić to i owo z tym smartem ale jak wejść do biosu jak cham nie puści.

Pytanie, da się coś z tym zrobić?

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.morele.net/dysk-ssd-adata-premier-pro-sp920-128gb-sata3-asp920ss3-128gm-c-635787/

Jaki masz tam system? XP jeszcze czy coś nowszego? Jak xp, zerknij do tematu zbiorczego ssd i zobacz co tam koledzy polecali pod xp. Na ostatniej, może przedostatniej stronie o tym rozmawiali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi