Skocz do zawartości
Cardinalem

Pytania odnośnie zestawu [~2700zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zapytać się o kilka rzeczy. Od razu podkreślam, że ekspert ze mnie żaden. :lol2:  

Najpierw zestawik:

Intel Core i5-6400

MSI B150M Mortar

Kingston Savage DDR4, (2x4GB), 2133MHz, C13

SilentiumPC Vero L1 500W

WD Blue 1TB

Zalman Z3

I tu pierwsze moje pytanie. R9 380 czy GTX 960?

Z tego co wyczytałem to są one praktycznie takie same, a wybór to tylko kwestia gustu, ale wolę dopytać. ^^

Drugie pytanie. Czy taki zestawik ma prawo sobie ładnie śmigać bez żadnych dodatkowych chłodzeń? Najbardziej zależy mi na cięciu kosztów, a chłodzenie troszeczkę też kosztuje.

I trzecie. Jeśli zamówię cały zestaw ze strony morele wraz ze złożeniem zestawu, muszę wtedy dokupić jakieś kable czy jest to wszystko w cenie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowe chłodzenie jest przydatne jak chcesz mieć niższe temperatury i ciszę .

Niesety ale box za cichy i wydajny nie jest .

Można rozważyć coś takiego za ~50 zł .

Co do karty - obie konstrukcje mają zbliżoną wydajność , GTX960 jest mniej prądożerna i chłodniejsza , R9 380 to ogrzewany kotlet który może sobie lepiej radzić w DX12 .

Albo poczekać aż stanieje Rx 480 .

Opcja nr. 3 - używany GTX970 z allegro/olx , teraz jest spory wysyp tych kart , niektóre maja jeszcze gwarancję .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi