Skocz do zawartości
Cwikla

Minipc Kilka Pytan Prosze Bardzo o Pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie mam pytań kilka odnośnie:

Gigabyte BRIX N3150 2.5"SATA BOX Cena 549zl, oczywiście dokupię do tego Kingston 8GB 1600MHz CL11 149 zl oraz Hitachi 500GB 7200obr. 32MB 7mm Z7K5 cena 199zl. Razem to jest gdzieś 905zł. 

Moje pytanie jest takie czy opłaca sie czy może coś jest  lepszego na rynku w podobnej cenie.
Potrzebuje do przeglądania neta, obsługi programów biurowych, starszych gier. Chce podłączyć do tv który mam w salonie wiec interesuje mnie cos małego a dodatkowo ma w zestawie uchwyt montażowy do tv.

Jest jeszcze Gigabyte BRIX N3150/4GB/500GB w cenie 850 zł ale dokładam 50 parę złotych i mam trochę lepszego. 

Jeśli mi ktoś podpowie w tej kwestii będę wdzięczny bardzo. A jeśli chodzi o minipc to nie orientuje sie co na rynku jest aktualnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przeglądaniem neta czy typową pracą biurową ( Word , excel etc. ) ten minipc powinien sobie poradzić .

Gorzej z grami - wszystko zależy jakie to gry i na jakich ustawieniach .

Nestety ale te Celerony są bardzo wolne - z czegoś te TDP na poziomie 4-6W musi się brać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za szybka odpowiedz. Gry Typu Stronghold, Tropico, Killing Floor, Dota 2 itd ogolnie starsze gry ktore juz maja kilka lat (okolo 5 lat I wiecej). Wiadomo ustawienia grafiki nie beda na high itd.Jesli nie ten minipc to moze cos innego. Kwota do 1000zl

Edytowane przez Cwikla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jeszcze raz wiec da rade z tymi gramy co wymieniłem powyżej? I czy opłaca się wsadzenie kości 8Gb ramu czy wystarczy 4Gb do poprawnego działania.

Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje poprosiłbym o jakieś podanie dobrych mini pc do ceny około 1500 zł.

Dzięki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi