damian281 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam. Chciałbym uzupełnić mojego peceta brakującym ogniwem - dyskiem SSD. Sprzęt z sygnatury. System to W7 Home 64 bity. Zastanawiam się nad: Goodram Iridium Pro 240GB za 300zł Sandisk Plus 240GB za ~300zł Transcend 370 ~340zł Adata Premier Pro SP920 256GB ~ 350zł Zastanawiam się nad kupnem dysku na brytyjskim amazonie, ale z przelicznikiem 1GBP = 5,6PLN ciężko znaleźć coś taniej niż w Polsce mimo, że mam zniżkę 10GBP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Iridium Pro albo Sandisk Plus , w tym drugim uważaj na rewizję - G26 to już kości TLC i mniejsza wydajność , stara dobra wersja G25 ma jeszcze kości MLC choć może być droższa , tak przynajmniej jest w wersji 120GB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian281 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Ok, a coś z Cruciala? BX100 albo MX200 ? Tylko że droższe od Goodrama o przeszło 50zł. Pytanie czy jest sens dopłacać? Crucial by mi pasował kolorystycznie :D Edytowane 21 Lipca 2016 przez damian281 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Do MX200 warto dopłacić , zyskujesz 10GB więcej i lepszą konstrukcję . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Goodrama mam od kilku dni i z Windowsem 10 sprawuje się bardzo fajnie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markok Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Jak kupowałem zestaw to Iridium był po 330 a MX200 360, wolałem dorzucić, na drugi dzień jednak Iridium potaniał i wybrałem go bez dwóch zdań, w jednych testach ten jest lepszy, w innych tamten, ale najważniejsza jest 5-letnia gwarancja w Iridiumie! (MX200 3-letnia, no i teraz patrzę ta cena 385 przez walutę..) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian281 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 Dzięki. Wziąłem Iridiuma za 299zł. 5 lat gwarancji i niższa cena zaważyła :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian281 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Dysk dotarł. Da radę jakoś bezproblemowo przenieść system na ssdka bez formatowania i wgrywania systemu na nowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Da radę. Nazywa się to klonowanie. Zrobisz to np programem Acronis True Image. Jeśli partycja źródłowa jest mniejsza od docelowej, powinny się też sprawdzić darmowe narzędzia jak EaseUS Partition, Clonezilla czy inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian281 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Zrobiłem kopie zapasową w razie czego. Partycje systemową sklonowałem na SSD, aktywowałem ją, HDD odłączyłem, ale system z SSD się nie odpala. EaseUS Partition Master podpowiada mi, że partycja C z HDD jest tą rozruchową choć partycja X z SSD jest systemową :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Spróbuj dokonać naprawy za pomocą Bootrec.exe z płytki z systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian281 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Program AOMEI dał radę :) Wszystko śmiga jak powinno. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...