Skocz do zawartości
DeV_1L

Mikrofon w słuchawkach nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dzisiaj zakupiłem słuchawki "Siberia v3" podłączyłem słuchawki i slysze dźwięk ale mój kolega nie slyszał mojego głosu... Jest napisane, że mam podłączone mikro ale no cóż... W opcjach dźwięku ustawiony był już jako domyślny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikrofon był od początku w sluchawkach i się go wyjąć nie da, mam rozgałęźnik (dostalem w pudełku, i 3x sprawdziłem czy na pewno dobrze wsadziłem)

EDIT: Gadałem z kolegą na ts3 i było mnie słychać ale bardzo cicho mimo, ze podgłośnił mnie na maxa, a wszystkie opcje mam ustawione na 100....

Edytowane przez DeV_1L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobną sytuację z syberiami Elite zanim sie rozpadły i dostałem za nie zwrot kasy. W ich przypadku opcje by było mnie slychac byly dwie. Pierwsza to podpięcie przez karte dźwiękowa która byla w pudełku razem ze słuchawkami, z tym ze przez nią znowu cicho byla muzyka, druga opcją bylo usuniecie sterowników do dźwięku tak zeby system zainstalował sobie domyślne, wtedy wszystko działało idealnie. Próbowałem aktualizacji na rozne sterowniki i inne cuda, nic nie pomogło. Co najlepsze u brata na lapku sluchawki działały bez zarzutu, i jego siberie v2 u mnie na pv tez działały bez zarzutu. Do teraz nie wiem co bylo nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra już ogarnąłem, żeby było mnie słychać ale ludzie z którymi gadam skarżą się na straszny szum i że bardzo cicho mówię mimo że prawie krzyczę... Dla porównania na bezsprzewodowych logitecach z 2k10 wszystko działało bez zarzutu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szum jest właśnie dlatego, że masz wszystkie suwaki na maksa. Co do głośności, to powodów może być bardzo dużo - uszkodzone słuchawki, zastosowanie przedłużacza/rozgałęźnika do kabla (niektóre słabo współpracują), problem w sterownikach. Musisz też wiedzieć, że istnieją 2 warianty wtyku 4pin - różnią się zamienionymi pinami mikrofonu i powrotu i nie są ze sobą kompatybilne.

Sprawdź te słuchawki na innym kompie - jeśli efekt będzie taki sam, to oddaj je na reklamację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, jak nie ustawie wszystkich suwaków na maxa to w ogóle mnie nie słychać... Na innym komputerze to samo, po prostu albo szum albo nic... Chyba oddam je na gwarancje bo koledzy mają takie modele i się dziwię, ze nie są to sluchawki za 300zł więcej a mi się jak zawsze przyfarciło i kicha :D No nic dzięki za pomoc i poświęcony czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi