Skocz do zawartości
Valgarv

Zestaw +/- 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Planuję zakupić nowy sprzęt i proszę o sugestie i ewentualne zmiany w następującym zestawieniu.

Procesor: i5 6600k 

Płyta główna: Asus Z170 Pro Gaming / Asrock Gaming K4 - Tutaj mam mały dylemat  którą wybrać, a może jeszcze coś innego ?

Ram: Corsair Vengeance LPX, DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15.

Obudowa: SilentiumPC PAX M70 Pure Black

Grafika: Posiadam GTX 970 G1 na razie planuję przy nim zostać, może za jakiś czas przejdę na 1070

Zasilacz: Posiadam Thermaltake Smart SE Modular 530W i  pojawia się pytanie czy podoła pod takie zestawienie i ewentualny upgrade na 1070?

Chłodzenie Procesora: Mam Noctue NH-D14 zastanawiam się tylko czy bez problemu zainstaluję ją pod 1151?

Dysk SSD: Mam Crucial MX 200 250 GB

Generalnie po doliczeniu dysku 3,5, napędu i pasty w morelach wychodzi mi 2700 zł. Największy dylemat mam z płytą , czy warto płacić za tego ASUSA  670 zł? Chciałem na czymś zaoszczędzić i kupić Windowsa 10. 

Proszę o radę i ewentualne zmiany 

Edytowane przez Valgarv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź Asusa, pod OC stosują cyfrowe sterowanie sekcją zasilania, przekłada się to na stabilność zestawu, ochronę przed przepięciami i większy potencjał OC, choć efekt końcowy zależy też od tego jaki procesor Ci się trafi. Zasilacz karcie podoła, nawet 1070 bo karty idą w stronę energooszczędności, ale do OC może przydać się mocniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi