artiq6 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Przymierzam się do zakupu PC do gier i amatorskiej grafiki (PS,AI etc.) Wybrałem części do 2 zestawów "bogatszego" i "uboższego". Prosiłbym o pomoc w wyborze, ew. dodanie od siebie co mógłbym zmienić i dlaczego. Nie wiem czy warto dokładać do droższego zestawu tylko dla procesora i5 6600k ?Można jeszcze robić OC na zablokowanych i5 skylake na Z170? Uboższy (i5 6500) Bogatszy (i5 6600k) Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez artiq6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 W jakim stopniu to będzie granie a w jakim stopniu grafika i co będzie przy grafice robione - 2D , 3D via CPU czy coś bardziej zaawansowanego i korzystającego ze wsparcia od GPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artiq6 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Powiedzmy 60% gry 40% grafika i montaż. Grafika 2d oraz 3d w programach Adobe, czasem jakieś film zmontuje z kamerki sportowej. W grach ograniczam się do full hd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Jak masz kasę to dokładaj do I5 6600K , zawsze to lepiej będzie w grach niż I5 6500@Stock . Warto też dołożyć do SSD 240-256GB , 2x większa pojemność i większa szybkość . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artiq6 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Wystarczy takie chłodzenie i płyta do OC ? Słyszałem też, że zasilacz od SPC jest niespecjalnie dobry i RAM'u mało jak na zabawę grafiką... Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez artiq6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...