Marcin_gps Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Postanowilem powaznie zastanowic sie nad zakupem nowego wentyla do radiatora, gdyz ten ktory mam nie nadaza z chlodzeniem radiatora o wymiarach 80 x 61 x 40 mm. Powod - tylko 2500 RPM (mimo, ze ma wymiary 80 X 80) Poradzcie czy jest sens kupowania Smart Fana w 4MAX i czy spelni on swoje zadanie na tym radiatorze - http://www.arctic-cooling.com/arctic_e/products.html Nie mam pojecia czy takie wenty maja odpowiednia budowe i czy nadaja sie do tego. Bylo by fajnie zamontowac takiego wenta. Przeplyw powietrza przy 5000 RPM - 53 CFM :lol: Przeplyw powietrza na Volcano 7+ przy 6000 RPM - 49 CFM i do tego wiekszy halas Jezeli Smart Fan nadaje sie do tego byloby git. Jeszcze wpakowal bym wyciag na gorze 120 X 120, a stary wiatrak z coolera dalbym na dole z przodu obudowy. Wynik = idealny przeplyw powietrza w obudowie (jak zalecaja fachowcy z AMD) Co o tym myslicie i czy macie moze inne pomysly. Z gory dzieki za podpowiedzi. Aha. Zasilacz mam przykrecony z tylu, za obudowa. Musialem tak zrobic bo mam szajsowata obudowe i zasilacz byl zamontowany pionowo - zaraz przy procu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 To że ma mało obrotów to wcale nei znaczy że jest słaby.Przecież ten w titanie mało jak dobrze pamiętam coś koło 3000 (też jest 80x80) i chłodzi doskonale. A tak poza tym to jak sprawdziłeś że on nie nadążą? Przecież nie jest najważniejsze to czy szybko się kręci ale to jaką ma wydajność. I zapodaj jakie masz temperatury by można było coś innego poradzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 kup sobie starą zasiłke AT i wyjmij wiatrak z niej jest 80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 bedziesz mial wiekszy halas i wieksza wydajnosc ... ale o ile ... zapodaj temperatury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 na stercie mam 36C a przy full obciazeniu 55C :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Aha. Zapomialem wspomniec o pascie. Mam Thermopoxa 75 AGS. Wiem, ze to nienajlepiej, ale nie p*^@#$%, ze to ma az takie wielkie znaczenie. Radiator jest na 100% dobrze zamocowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 na stercie mam 36C a przy full obciazeniu 55C :( te temparatury sa jeszcze w miare ok, jesli chcesz miec mniejsze to lepiej zacznji myslec o chlodzeniu woda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 kup sobie starą zasiłke AT i wyjmij wiatrak z niej jest 80x80Tak. Tyle, ze w zasilaczach AT wiatraki to zwykle byla kupa g...na i w dodatku nie na lozyskach kulkowych. Najlepiej kupic jakis wiatrak Panaflo. Najcichsze jakie posiadam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 kup sobie starą zasiłke AT i wyjmij wiatrak z niej jest 80x80Tak. Tyle, ze w zasilaczach AT wiatraki to zwykle byla kupa g...na i w dodatku nie na lozyskach kulkowych. Najlepiej kupic jakis wiatrak Panaflo. Najcichsze jakie posiadam. Tak sie smiesznie sklada ze w moim starym zasilaczu AT byl wiatrak PANAFLO :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 kup sobie starą zasiłke AT i wyjmij wiatrak z niej jest 80x80Tak. Tyle, ze w zasilaczach AT wiatraki to zwykle byla kupa g...na i w dodatku nie na lozyskach kulkowych. Najlepiej kupic jakis wiatrak Panaflo. Najcichsze jakie posiadam. Tak sie smiesznie sklada ze w moim starym zasilaczu AT byl wiatrak PANAFLO :lol: Jak ma zolty kolor naklejki to jest slizgowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...