Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowilem powaznie zastanowic sie nad zakupem nowego wentyla do radiatora, gdyz ten ktory mam nie nadaza z chlodzeniem

radiatora o wymiarach 80 x 61 x 40 mm. Powod - tylko 2500 RPM (mimo, ze ma wymiary 80 X 80)

Poradzcie czy jest sens kupowania Smart Fana w 4MAX i czy spelni on swoje zadanie na tym radiatorze - http://www.arctic-cooling.com/arctic_e/products.html

Nie mam pojecia czy takie wenty maja odpowiednia budowe i czy nadaja sie do tego. Bylo by fajnie zamontowac takiego wenta.

Przeplyw powietrza przy 5000 RPM - 53 CFM :lol:

Przeplyw powietrza na Volcano 7+ przy 6000 RPM - 49 CFM i do tego wiekszy halas

Jezeli Smart Fan nadaje sie do tego byloby git. Jeszcze wpakowal bym wyciag na gorze 120 X 120, a stary wiatrak z coolera

dalbym na dole z przodu obudowy. Wynik = idealny przeplyw powietrza w obudowie (jak zalecaja fachowcy z AMD)

Co o tym myslicie i czy macie moze inne pomysly. Z gory dzieki za podpowiedzi.

Aha. Zasilacz mam przykrecony z tylu, za obudowa. Musialem tak zrobic bo mam szajsowata obudowe i zasilacz byl zamontowany

pionowo - zaraz przy procu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że ma mało obrotów to wcale nei znaczy że jest słaby.Przecież ten w titanie mało jak dobrze pamiętam coś koło 3000 (też jest 80x80) i chłodzi doskonale.

A tak poza tym to jak sprawdziłeś że on nie nadążą?

Przecież nie jest najważniejsze to czy szybko się kręci ale to jaką ma wydajność.

I zapodaj jakie masz temperatury by można było coś innego poradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup sobie starą zasiłke  AT i wyjmij wiatrak z niej jest 80x80

Tak. Tyle, ze w zasilaczach AT wiatraki to zwykle byla kupa g...na

i w dodatku nie na lozyskach kulkowych. Najlepiej kupic jakis wiatrak Panaflo. Najcichsze jakie posiadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i w dodatku nie na lozyskach kulkowych. Najlepiej kupic jakis wiatrak Panaflo. Najcichsze jakie posiadam.

Tak sie smiesznie sklada ze w moim starym zasilaczu AT byl wiatrak PANAFLO :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie smiesznie sklada ze w moim starym zasilaczu AT byl wiatrak PANAFLO :lol:

Jak ma zolty kolor naklejki to jest slizgowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...