Sqad Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Czy są gdzieś jakieś sensowne tutoriale jak porządnie odchudzić Windowsa 10. Mam starego Sony Vaio z atomem i 1gb ramu. System jakoś chodzi niby da się na nim pracować. To co sam wiem to powyłączałem i powywalałem. Aplikacje w tle, niepotrzebne programy uruchamiane przy starcie, w msconfigu też wyłączyłem procesy które uważałem za niepotrzebne. System w spoczynku zajmuje w tej chwili 580MB a użycie procesora jest na poziomie 4-8 procent. Potrzebuje jakiś sensowny poradnik co jeszcze można wykastrować z niego (rejstr, procesy, programy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 A nie sądzisz, że pewnych rzeczy po prostu "oszukać" się nie da? Powiedzmy, że po jakiejś dodatkowej walce system w spoczynku będzie zajmował 540 MB, zaś użycie procesora będzie wynosiło 3-6%. Uważasz, że to cokolwiek w odczuwalny sposób zmieni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqad Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Możliwe że tak bo jak odpalę chroma i 5 zakładaek to brakuje kilku MB Wiem że to walka z wiatrakami, ale może ktoś coś wie dlatego pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Z gowna bata nie ukrecisz... W10 na 1GB RAM brzmi jak masochizm a nie praca. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqad Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 To jest netbook, jest mały a ja potrzebuje do niego podpiąć programatory u klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Jak laptop ma służyć do pracy to jak nie da się dołożyć ramu to czas wymienić sprzęt. Bez przesady... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqad Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Jak laptop ma służyć do pracy to jak nie da się dołożyć ramu to czas wymienić sprzęt. Bez przesady... To jest sprzęt który jest potrzebny raz w miesiącu. Wiec nie ma co szaleć Ram na pewno dołożę, chodzi bardziej o funkcje i aplikacje w tle które można powyłączać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Patrzyłes NTLite? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...