Skocz do zawartości
Sqad

Odchudzenie dziesiątki

Rekomendowane odpowiedzi

Czy są gdzieś jakieś sensowne tutoriale jak porządnie odchudzić Windowsa 10. Mam starego Sony Vaio z atomem i 1gb ramu. System jakoś chodzi niby da się na nim pracować. To co sam wiem to powyłączałem i powywalałem. Aplikacje w tle, niepotrzebne programy uruchamiane przy starcie, w msconfigu też wyłączyłem procesy które uważałem za niepotrzebne. System w spoczynku zajmuje w tej chwili 580MB a użycie procesora jest na poziomie 4-8 procent.

Potrzebuje jakiś sensowny poradnik co jeszcze można wykastrować z niego (rejstr, procesy, programy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie sądzisz, że pewnych rzeczy po prostu "oszukać" się nie da?

Powiedzmy, że po jakiejś dodatkowej walce system w spoczynku będzie zajmował 540 MB, zaś użycie procesora będzie wynosiło 3-6%. Uważasz, że to cokolwiek w odczuwalny sposób zmieni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 5.09.2016 o 02:42, Devil napisał(a):

Jak laptop ma służyć do pracy to jak nie da się dołożyć ramu to czas wymienić sprzęt. Bez przesady...

To jest sprzęt który jest potrzebny raz w miesiącu. Wiec nie ma co szaleć

Ram na pewno dołożę, chodzi bardziej o funkcje i aplikacje w tle które można powyłączać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi