demos7enes Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Witam tak jak w temacie, mam wątpliwości co do wyboru płyty i CPU. Ograniczeniem są fundusze 1700 zł. Co będzie bardziej wydajne do gier ioraz obróbki grafiki; photoshop, illustrator ? Zestaw na i5 z możliwością OC czy zestaw na i7 z zablokowanym mnożnikiem? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Do gier to lepszy odblokowany I5 niż zablokowany I7 , nie wiele gier wykorzystuje HT czy więcej cache w I7 . Co innego PS czy Ilustrator , tutaj zablokowany I7 może być lepszy - zależy od tego co robisz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demos7enes Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Do gier to lepszy odblokowany I5 niż zablokowany I7 , nie wiele gier wykorzystuje HT czy więcej cache w I7 . Co innego PS czy Ilustrator , tutaj zablokowany I7 może być lepszy - zależy od tego co robisz . Ok. Dzięki a co polecałbyś z płyt z170 do 650 zł? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 i5 bedzie szybszy .Obecnie z ht skorzystasz w 10% -tach o ile masz wystarczajaco szybką karte gr czyli jakąs 980ti /1070 /1080 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 jak procek z K to jeszcze do tego chłodzenie procka i szybki ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...