ArTmol Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 - obecna mysz: MAT CATZ RAT 7- powód zmiany gryzonia: 4 lata, jedne ślizgacze, fatalny sensor. Chyba starczy- rozdziałki w grach: 16:9 1080P- DPI: 400dpi gry, pulpit 1200- czułości w grach: 1.3- czułość w Windows: 7/11- czułość w sterach myszki: 400dpi- pełny obrót: 180° ~17cm- gram w: CS:GO, LOL, GTA V, Armored Warfare- podkładka: a4tech x7 500mp- ilość przycisków: LPM, PPM, jeden boczny do mikrofonu- budżet: 300zł- chwyt: Palm Grip- uwagi: Płatność paypalem. Więc allegro odpada bądź jak ktoś pamięta jak się nazywała strona na której mogłem wymienić kasę na payu. Chciałbym, aby jakość wykonania myszki była na wysokim poziomie i żeby po roku/dwóch nie rozpadła się jak jest w przypadku RAT 7. Rozmiar RAT 7 mi nie przeszkadza nie jest za duża mogłaby być takiej samej wielkości. Myślałem nad SS Rival 300, razer deathadder chroma/2013, FK1, G502, DM1 PRO S (ciężko dostać). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) - DPI: 400dpi gry, pulpit 1200 - czułość w Windows: 7/11 Jeśli suwak czułości dla pulpitu w Windows jest powyżej połowy to następuje interpolacja (w praktyce spadek precyzji), więc radzę zjedź w dół z ustawieniem czułości na 6/11 (lub niżej) i skompensuj to poprzez podniesienie DPI myszy. - pełny obrót: 180° ~17cm - rozdziałki w grach: 16:9 1080P Pełny obrót to 360° . Tak czy inaczej radzę podnieść DPI myszy (z tych 400 DPI np. na 1800dpi) i skompensować to przez obniżenie czułości w grach - wszystko po to, by uzyskać wyższą precyzję, przy nie zmienionej czułości końcowej 360°/17cm. Generalnie nie musisz ustawiać innego DPI do gier, a innego do pulpitu (możesz ustawić sobie mysz nawet na 2000dpi, a w grach i tak ustawić wygodną czułość w ustawieniach konkretnej gry.) Edytowane 11 Września 2016 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTmol Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 Ale po co mi karzesz podnieść DPI i obniżyć sensivity w grze jak mi się tak wygodnie gra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Ale po co mi karzesz podnieść DPI i obniżyć sensivity w grze jak mi się tak wygodnie gra? Bo obecnie przy bardzo wolnym ruchu, masz przeskoki co minimum 2 piksele. (nie masz możliwości przy 400dpi i wymaganej czułości 360stopni/17cm po podkładce celować z dokładnością piksel po pikselu, przy FOV 90 stopni i ekranie 1920pix). 800 dpi też będzie trochę mało. Oczywiście jak Ci taka mniejsza precyzja nie przeszkadza, to do niczego nie zmuszam ;) Edytowane 11 Września 2016 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...