xarrek Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Witam, po 6 latach wracam do sprzętu stacjonarnego. W tym przypadku chcę się trochę rozpieścić oraz kupić parę komponentów które wystarczą mi na więcej niż jedna generacja. Mając tylko laptopy nie byłem w temacie komponentów jakie są polecane i maja dobra opinie. Tak więc zestaw wygląda tak: CPU: i7 6700K MOBO: MSI Z170A M7 RAM: Corsair LPX 2x8GB 3000 CL15 GPU: MSI 1080 Sea Hawk X PSU: Corsair RM750x CASE: Corsair 780T HEATSINK: Corsair H115i FAN: Corsair ML120 x2 & ML140 x2 To wszystko chcę zamknąć w kwocie 9000zł. Czy jest może coś co warto zmienić na lepsze lub wydajniejsze? Edytowane 17 Września 2016 przez xarrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Do czego będziesz używał kompa ? Jak do gier to I7 6700K jest średnio sensownym pomysłem . Po co ci taka droga płyta ? Spokojnie starczy MSI Z170 Gaming M3 lub Asus Z170 Pro Gaming . Zasilacz o wiele za mocny , spokojnie starczy dobre 550W , max. 650W . Odpuść sobie to pseudo WC i kup dobre AC - TR Macho Rev. B lub Macho X2 , ew. TR True Spirit . Chcesz wydać 9 k zł a nie ma SSD ? Zamiast pakować kasę w <span style='color: red;'>[ciach!]</span>a jak to chłodzenie AIO od Corsaira to wydaj tą kasę na porzadny SSD - Crucial MX200 lub Samsung 850 EVO . Kartę zmień na Palita SJS lub Game Rock . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xarrek Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) Do czego będziesz używał kompa ? Jak do gier to I7 6700K jest średnio sensownym pomysłem . Nie tylko do gier. Mam też virtualki oraz heavy cpu programy do pracy. Po co ci taka droga płyta ? Spokojnie starczy MSI Z170 Gaming M3 lub Asus Z170 Pro Gaming . Musi mieć co najmniej dwa złącza m2 oraz jak najwięcej złącz wewnętrznych USB. Chciałem na początku M5 ale ma tylko jedno wewnętrzne USB 3.0 Zasilacz o wiele za mocny , spokojnie starczy dobre 550W , max. 650W .Jest za mocny bo w następnym roku chcę dołożyć drugie 1080, a jak nie wypali to będę chciał go przełożyć do następnej rozbudowy/wymiany. Odpuść sobie to pseudo WC i kup dobre AC - TR Macho Rev. B lub Macho X2 , ew. TR True Spirit .Chciałem Noctue D15 ale to wielkie i ciężkie. Może to nie jest WC ale nie chce mi się bawić w pełnoprawne WC. Chciałbym mieć niskie temperatury i dość cichą pracę. Dlatego biorę tyle wentylatorów SP aby było względnie cicho i wydajnie. Chcesz wydać 9 k zł a nie ma SSD ? Zamiast pakować kasę w [ciach!]a jak to chłodzenie AIO od Corsaira to wydaj tą kasę na porzadny SSD - Crucial MX200 lub Samsung 850 EVO . Mam 950 Pro 512GB i 850 Evo 1TB. To wyciągam z laptopa i chcę włożyć do nowego sprzętu. Kartę zmień na Palita SJS lub Game Rock .Zastanawiałem się nad nimi ale strasznie odstraszają mnie temperatury pracy tych sprzętów. Edytowane 17 Września 2016 przez xarrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...