Skocz do zawartości
Exsus

Laptop dla webdevelopera 4000 - 5000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie drodzy forumowicze!

Poszukuję laptopa do:

* wykonywania projektów stron internetowych,

* wykonywania elementów graficznych na stronę w programie graficznym photoshop

* postawienia jakiegoś serwera www np Apache,  

* prace biurowe i multimedia

Wymagania względem laptopa:

* Jakość wykonania w tej kwestii podoba mi się bardzo MacBook Air

* Grubość laptopa im cieńszy tym lepiej, w tej kwestii również inspiruje się MacBook Air jest to mój fetysz ;p

* Mobilność

* Fajnie gdyby bateria trochę trzymała aby móc pracować spokojnie przez dłuższy czas bez dostępu do gniazdka.

* Optymalnie byłoby 15,6 albo 13 którą podłącze do zewnętrznego monitora

Macbook nie koniecznie Air jest jednym z moich faworytów aczkolwiek nie wiem czy do moich oczekiwań będzie on odpowiednim wyborem, Czy owa konfiguracja jest dość wystarczająca do moich zadań które chcę na nim wykonywać.

Kolejny laptop który mam na celowniku to ASUS K501UX-DM111T - 960GB SSD | 12GB

Nawet fajne parametry, wydaje się być dość cienki i mocny. Tutaj zachodzę w drugą skrajność gdyż nie wiem czy aż tak mocny komputer jest mi potrzebny. Oczywiście wiele tu zależy też od jakości wykonania o której kompletnie nie mam pojęcia.

(O ile Macbooka fizycznie dotykałem i wiem co to za tworzywo tak z ASUS nie miałem tej przyjemności)

Jestem otwarty na różne oferty, być może znajdzie się coś co będzie mi jeszcze bardziej odpowiadało aniżeli w/w konkurenci.

laptop marzenie:

* wykonany z dobraj jakości materiałów

* 15,6 cali

* cienki jak Macbook Air a co za tym idzie lekki.

* o odpowiedniej konfiguracji pod moje zadania,

* dobra bateria

*** Z możliwością zagrania czasem w coś ale to jest punk dodatkowy i zbędny który można całkowicie pominąć.

Myślę że jasno sprecyzowałem jakiego laptopa poszukuję.

Nie znam się za dobrze na sprzęcie więc nie ukrywam że liczę trochę na Was w tej kwestii i Wasze doświadczenie.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze przyznać że ten  ASUS ZenBook UX501VW i7 jest naprawdę świetny i gdyby nie fakt że jestem ograniczony funduszem do 5000 zł brałbym go w ciemno. Świetne parametry, świetny wygląd, cienki i lekki. 

Dosłownie marzenie ale trochę za drogi ;/

Dell Inspiron 7559 jest trochę za gruby, jak już pisałem zależy mi żeby laptop był w miarę cienki i mobilny aczkolwiek gdy nie będzie innych możliwości wezmę go pod uwagę przy zakupie.

Jeśli macie jeszcze jakieś propozycję to chętnie poczytam.

Napiszcie co sądzicie o tych 2 modelach które ja przedstawiłem oczywiście uwzględniając moje oczekiwania wobec sprzętu.

Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stacjonarka nie wchodzi w grę.

Jakieś inne propozycje?

Jeśli 13 to trochę tańsza bo monitor bym musiał również dokupić.

Dlatego optymalna będzie 15,6

Widzę że w tym przedziale cenowym mam chyba za bardzo wygórowane wymagania co do sprzętu.

Wnioskuję to po braku pojawiających się ofert i propozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi