DayBreaKHD Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Witam proszę was o pomoc w złożeniu zestawu komputerowego :) czy zestaw ma zawierać tylko komputer czy również system operacyjny, napęd optyczny i peryferia takie jak: monitor, myszka, klawiatura itp. - Komputer + dodatkowo napęd jak nie będzie to nie będę płakał do czego komputer będzie wykorzystywany - Jak w tytule gry, edycja wideo,nagrywanie też czasami jaką kwotę chcesz przeznaczyć - 12 tysięcy ( raczej nie mniej i nie więcej) czy części mają być nowe czy mogą być używane - Nowe czy będziesz podkręcał podzespoły - Jeżeli złożone przez was zestaw będzie miał taka możliwość, to tak w jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać- myślałem nad fullhd 144hz lub 1440p 60hz,ale raczej to pierwsze bo zestaw ma być na lata ( monitor dokupię już sam) czy mieszkasz poza Polską (ceny za granicą są inne!)- Nie czy możesz użyć części ze starego komputera takich jak: dysk twardy, napęd optyczny, obudowa- Nie czy preferujesz jakiś konkretny sklep np. z powodu odbioru osobistego- Nie Tutaj złożyłem taki zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/f76UE/ .Zapomniałem dodać, że chciałbym aby zestaw był wizualnie ładny, najlepiej aby miał chłodzenie wodne i zestaw kabli customowych. Chciałbym aby był utrzymany w kolorystyce czarno białej, zielonej,albo czerwonej. Trochę się rozpisałem, ale myślę że będzie to pomocne :) Edit: Myślałem też o konfiguracji z samymi ssd, jeżeli to możliwe Edytowane 27 Września 2016 przez DayBreaKHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Wykorzystasz ten procek w ogóle ? Czy większość czasu to będzie granie ? Jeden GTX1080 wystarczy do grania w FHD/ QHD , dopiero do 4K przydatne są 2 karty . Zresztą przewaga GTX1080 nad GTX1070 nie jest aż tak duża a karta kosztuje sporo więcej . Odpuścił bym sobie SLI czy nawet GTX1080 ( w dodatku ten model to referent - będzie głośno i gorąco ) i poszedł w kierunku 1070 + porządny monitor a nie ta padaka na matrycy TN . Np. jakiś Dell QHD 60 hz lub Asus MG279Q jak chcesz monitor 144 hz . To pseudo WC sobie odpuśc , głośne i mało wydajne , kup porządne AC np. TR Macho Rev.B lub Macho X2 . Dodatkowe okablowanie do zasilacza zbędne , seria RMX i tak ma dobre kable . Przy powyższych zmianach może być zasilacz o mocy 550W . SSD też zmień - za nie wiele więcej jest sporo lepszy Crucial Mx200 500GB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DayBreaKHD Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Dzięki za poradę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...