bartek1529 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Witam, potrzebuję SSD do laptopa, pojemność ~120gb. Czy warto wziąć testowany tu niedawno adata su800 na kościach 3d nand (jednak dalej TLC z tego co wiem), czy może lepiej san disk ssd plus (MLC)? A może jeszcze jakiś inny? Zależy mi, żeby przez kilka lat pochodził bezawaryjnie. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Dyski 120GB są średnio opłacalne. Jeśłi masz pewność, że na te kilka lat wystarczy ci te 120GB, to ok. Ta Adata SU800 zapowiada się ciekawie, szkoda że nie testowali wersji 128GB. Widziałeś może gdzieś testy wersji 128GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Witam, potrzebuję SSD do laptopa, pojemność ~120gb. Czy warto wziąć testowany tu niedawno adata su800 na kościach 3d nand (jednak dalej TLC z tego co wiem), czy może lepiej san disk ssd plus (MLC)? A może jeszcze jakiś inny? Zależy mi, żeby przez kilka lat pochodził bezawaryjnie. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Jeżeli ograniczeniem jest budżet, a tak zakładam, skoro mierzysz w ~120GB, to brałbym Transcend SSD370 128GB lub Adata Premiere Pro SP920 128GB - na morelach oba po 199zł, czyli trochę droższe, niż SU800, ale jednak MLC. Może wolniejszy zapis, ale konstrukcja przynajmniej znana i sprawdzona. z SU800 wstrzymałbym się, chyba że znalazłeś testy wersji 128GB. Jeżeli zależy Ci na trwałości a możesz rozciągnąć budżet, to faktycznie - GoodRam Iridium Pro 240GB kupowałem 2 tygodnie temu na 297zł z darmową wysyłką na Allegro od Sferis - to też MLC, a dysk 240GB będzie po prostu żył 2x dłużej, niż 120GB. Ten GoodRam to na ten moment chyba jedna z lepszych pozycji przy uwzględnieniu jakość/cena/wydajność/pojemność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Adata Premiere Pro SP920 128GB jest ok, Transcend SSD370 to jak z sandiskiem plus, nie wiadomo co się trafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...