ZooK Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 WItajcie, nie będę się wielce przedstawiał, bo imienia i tak nikt nie zapamięta a pseudonim macie po lewej stronie ekranu. :) Pierwszy komputer w 1998r., wcześniej Amiga, dlatego trochę doświadczony jestem w sprzęcie. Wracając do tematu. Zamierzam kupić cały zestaw komputerowy(skrzynka, klawiatura, monitor) nie licząc myszki, teraz posiadam roccat pure optical. Z tego względu że 5500zł nie znalazłem na ulicy proszę was o pomoc i ocenę całości. Do tej pory siedziałem na MSI GE60PE (dla mniej wtajemniczonych, laptop do gier ze średniej półki cenowej). Czas na normalny i pełnowymiarowy komputer. Najczęściej gram w CS:Go, BF4, GTAV, Battlefront no i szykuje się na BF1. Zacznijmy od jednostki centralnej: https://www.morele.net/inventory/info/kMSkRT/ Lekko zmodyfikowany zestaw z głównej za 4700. Cd-rom wywalony bo rzadko kiedy będzie używany, jakby co pożyczę od kumpla i podepnę. Chłodzenie procesora wymienione na tańsze, w tym momencie nie planuje podkręcania, chociaż i tak myślę że na tym co wybrałem trochę by można było. Ram zmieniony na inny ponieważ tamten się skończył (bądź nie jest dostępny) i jest tańszy, będzie pasował? W temacie napisałem 2K dlatego w zestawie jest gtx 1070, na razie na pewno będzie ekran FHD. Ekran: No tutaj to już mam ogromną dziurę w głowie i problem z doborem. Chciałbym żeby jakość wyświetlanego obrazu była jak na moim laptopie. Czy w ogóle jest to możliwe w cenie 550zł? Klawiatura Dodana już została do koszyka u góry, czyli Roccat isku. Dlaczego akurat na nią się zdecydowałem? Ponieważ mam myszkę z tej firmy, jestem zadowolony i co najważniejsze, chciałbym mieś jedno oprogramowanie do obydwu urządzeń. Jestem wstanie zmienić zdanie, ale musicie mnie jakoś przekonać na inny produkt. No i najważniejsze, czy można na morelach wybrać dokładny dzień odbioru przesyłki?? zależy mi na konkretnym dniu i mniej więcej godzinie :) Pozdrawiam ZooK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) Za ~550 zł można dostać już monitory ~22-24" FHD z matrycą IPS np. LG 22MP48D-P za 469 zł , AOC i2476Vwm za 539 zł czy LG 23MP48HQ-P za 579 zł Co od karty - zmień na Palita GameRock / SuperJetStream , cicha i chłodna karta . Edytowane 8 Października 2016 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 No i najważniejsze, czy można na morelach wybrać dokładny dzień odbioru przesyłki?? zależy mi na konkretnym dniu i mniej więcej godzinie :) zamawiasz, dostaniesz info idziesz po odbior, stoisz w kolejce, odbierasz i wychodzisz, nie widze uslugi odbior o godzinie X, nigdy z czyms takim u tego sprzedawcy sie nie spotkalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooK Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 zamawiasz, dostaniesz info idziesz po odbior, stoisz w kolejce, odbierasz i wychodzisz, nie widze uslugi odbior o godzinie X, nigdy z czyms takim u tego sprzedawcy sie nie spotkalem nie chce odbioru osobistego tylko dostarczenie w danym dniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 napisz do nich przez formularz kontaktowy, kurier to DPD jeżeli pamiętam. w standardowym zamówieniu wybierasz kuriera i nawet nie masz opcji "przedział godzin", wydaje mi się, że nie świadczą takiej usługi, bo sami tego nie dostarczają tylko robi to DPD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 W kilku firmach kurierskich teraz przysyłają sms i masz możliwość odroczenia przesyłki o dzień dwa. Jeśli nie chcesz, by żona dowiedziała się, że przyszły do ciebie jakieś drogie fanty i nie było awantury o to, że kupujesz jakieś badziewia za grube pliki banknotów a ona od miesiąca nie była u fryzjera, zamów dostawę do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...