mateuszlepianka Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Witam wszystkichZakupiłem nową kartę graficzną, a mianowicie Gigabyte Radeon R7 250 (2gb). Moja płyta głowna to: Gigabyte GA-B75-D3V. Po zmianie karty graficznej komputer nie działał tak sprawnie jak na starej karcie graficznej (oczywiście słabszej). Po 2 tygodniach komputer nagle padł. Oddałem komputer do serwisu, gdzie Pan zdiagnozował problem. Moja płyta główna nie daje wystarczającego napięcia dla tej karty (płyta główna jest sprawna, po prostu nie daje wystarczająco dużego napięcia).Postanowiłem zakupić nową płytę główną. Wybór padł na: Asus H61M-K Socket LGA 1155. No i tu pojawia się pytanie, czy ta płyta główna podoła? Czy może należy zrobić inny zakup? Nie chcę wydawać wielkiej kwoty. Reszta moich parametrów:4gb Ram DDR3 (wraz z płytą główną dokupie dodatkowe 4GB)Procesor Intel Core i3-2120 3.3GHzZasilacz Forton HEXA ATX 400W 120mmBardzo proszę o pomoc, dzięki! Edytowane 11 Października 2016 przez Klaus Nie wklejaj formatowanego tekstu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Gigabyte GA-B75-D3V to płyta dosyć dobra płyta, raczej padł zasilacz i być może pociągnął za sobą płytę. Jak masz płytę w domu podjedz do elektronika niech wymieni napuchnięte kondensatory. Edytowane 11 Października 2016 przez Klaus Nie wklejaj formatowanego tekstu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszlepianka Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Gigabyte GA-B75-D3V to płyta dosyć dobra płyta, raczej padł zasilacz i być może pociągnął za sobą płytę. Jak masz płytę w domu podjedz do elektronika niech wymieni napuchnięte kondensatory.A to nie jest tak, że jeśli padł zasilacz to żaden podzespół się nie uruchomi? Ponieważ komputer włącza się normalnie jeżeli chodzi o mechanikę. Wszystko się kręci, żadnych dziwnych dźwięków biosu. W serwisie gość mi powiedział, że zarówno płyta z inną karta graficzna działa, jak i karta graficzna działa na innej płycie. Edytowane 11 Października 2016 przez mateuszlepianka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 A do którego slotu włożyłeś grafikę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszlepianka Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 A do którego slotu włożyłeś grafikę? No standardowo, do tego na górze :) Spróbowałem też podpiąć monitor bezpośrednio pod płytę główną, tj bez karty graficznej. No i to samo, wszystko mechanicznie się kręci ale obrazu brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...