Skocz do zawartości
mateuszlepianka

Zmiana płyty głównej, czy to będzie działać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Zakupiłem nową kartę graficzną, a mianowicie Gigabyte Radeon R7 250 (2gb). Moja płyta głowna to: Gigabyte GA-B75-D3V. Po zmianie karty graficznej komputer nie działał tak sprawnie jak na starej karcie graficznej (oczywiście słabszej). Po 2 tygodniach komputer nagle padł. Oddałem komputer do serwisu, gdzie Pan zdiagnozował problem. Moja płyta główna nie daje wystarczającego napięcia dla tej karty (płyta główna jest sprawna, po prostu nie daje wystarczająco dużego napięcia).
Postanowiłem zakupić nową płytę główną. Wybór padł na: Asus H61M-K Socket LGA 1155. No i tu pojawia się pytanie, czy ta płyta główna podoła? Czy może należy zrobić inny zakup? Nie chcę wydawać wielkiej kwoty. 

Reszta moich parametrów:
4gb Ram DDR3 (wraz z płytą główną dokupie dodatkowe 4GB)
Procesor Intel Core i3-2120 3.3GHz
Zasilacz Forton HEXA ATX 400W 120mm

Bardzo proszę o pomoc, dzięki! 

Edytowane przez Klaus
Nie wklejaj formatowanego tekstu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte GA-B75-D3V to płyta dosyć dobra płyta, raczej padł zasilacz i być może pociągnął za sobą płytę. Jak masz płytę w domu podjedz do elektronika niech wymieni napuchnięte kondensatory.

Edytowane przez Klaus
Nie wklejaj formatowanego tekstu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte GA-B75-D3V to płyta dosyć dobra płyta, raczej padł zasilacz i być może pociągnął za sobą płytę. Jak masz płytę w domu podjedz do elektronika niech wymieni napuchnięte kondensatory.

A to nie jest tak, że jeśli padł zasilacz to żaden podzespół się nie uruchomi? Ponieważ komputer włącza się normalnie jeżeli chodzi o mechanikę. Wszystko się kręci, żadnych dziwnych dźwięków biosu.

W serwisie gość mi powiedział, że zarówno płyta z inną karta graficzna działa, jak i karta graficzna działa na innej płycie.

Edytowane przez mateuszlepianka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi