Skocz do zawartości
majlosz121

PC 7200 zł ocena zestawu ew. zmianki

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jako, iż kupuję w tym tygodniu nową maszynkę chciałem się Was poradzić. Czy zestaw jest ok? Będę pracował po ok. 5 godzin dziennie w cadzie, solid edge, i render filmów w 2-4 k, mam zaś narzucony procesor (musi być ta i7 6700K) więc jeśli macie jakieś przeciwwskazania podzielcie się :D Dzięki! SSD będzie więc spokojnie, a monitor będzie służył jako pomoc, gdyż korzystam aktualnie z innego :) 

Link: https://www.morele.net/inventory/info/erfNCZ/

Edytowane przez majlosz121

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor - kup coś porządnego ma matrycy IPS a nie padakę na matrycy TN np. LG 27MP65HQ-P za 799 zł albo dołoż do Dell S2715H za 1199 zł .

Chłodzenie też by się przydało lepsze - TR Macho Rev. A / Raintek Ereboss za ~180 zł , TR Macho rev. B za ~210 zł albo Macho X2 za ~230 zł .

Z dodatkowej pasty TP możesz zrezygnować , to co zazwyczaj jest przy chłodzeniu daje radę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor - kup coś porządnego ma matrycy IPS a nie padakę na matrycy TN np. LG 27MP65HQ-P za 799 zł albo dołoż do Dell S2715H za 1199 zł .

Chłodzenie też by się przydało lepsze - TR Macho Rev. A / Raintek Ereboss za ~180 zł , TR Macho rev. B za ~210 zł albo Macho X2 za ~230 zł .

Z dodatkowej pasty TP możesz zrezygnować , to co zazwyczaj jest przy chłodzeniu daje radę .

Pasta wywalona, monitor (muszę trochę poczytać na temat innych matryc itp. trochę nad tym posiedzę), chłodzenie zmieniłem tego Termalrighta Macho X2 :D Dzięki za pomoc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi