Skocz do zawartości
POWER BY AMD

wc na GPU 350 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.mcs.pc.pl/sklep.html#full

z tej strony to mi sie jesten bloczek spdobał mianowicie Blok 'GPU2' G2 86.5 zeta zaniego 

tak onim napisali:

Blok w pełni miedziany

Przeznaczony do odbierania ciepła z GPU

Wymiary: 38x38x14,2mm

11 kanałów o średnicy 4,2mm

Kanał wlotowy i wylotowy o średnicy 13mm

Rurki wychodzące z wierzchu bloku - równoległe do karty

Przystosowany do węża 12/16mm

Specjalne zagłębienie na wierzchu zabzpieczające przed osunięciem

Wspólpracuje z zapinkami 'GC3' i 'GC2R'

Blok jest bardzo dokładnie wykonany - dokladne frezowanie + szlifowanie a spód jest dodatkowo docierany na płycie i polerowany

za duzo mniejsze pieniadze dostaniesz na www.blokiwodne.republika.pl lub u Popixa i Witchhuntera. Ja mam nen drugi i jest ok, a z zapinka i przesylka kosztowal 51zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no może ten red 2 TYP : GK-3/4/K " RED "

WYMIARY : 40 x 40 x 15 mm.

LICZBA KANALIKÓW : 4 (ø 7.0 mm.)

KOLANKA LUTOWANE RÓWNOLEGLE

(ø 13.0 mm.)

CENA : 45 zł.

tylko ja nie moge mieć w rurek w bok bo mam pełno śmieci na karcie a poza tym to te radiatorki z gainwarda to są na mich ramaach teraz a gainward to ma taki 4 centymetrowe i nie mogą rurki z bloku w bok iśc

a tak pozatym to 2 nagrzewnice czemu nie i bez wentyla je puścić a jak sie bedzie kręcić to sobie włacze wentyle ale karta na 280 moze chodzić a jak nie to jakies vmody ( no wiecie doom 3 teraz wychodzi trzeba ze sprzetem pokombinować)

a jak jeszcze może sobie kupie chifteca ponad 360w i ten paltier mógłby sie przydac

a tak jeszcze mam propozycje zakładu o 200 z kolega sie mam zamiar założyć że 300 na gpu wyciagne to sie zastanawiam czy sie zakładać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a ten Peltier to 70 w to może nie takie straszne by było ale ciekawe jak by chodziło czy ktoś próbował???

TEC 2 (Moduł Peltiera

Wymiary 40x40x3.3 mm

Napięcie 15.4 V

Prąd 8.5 A

Max. różnica temperatur 67 °C

Max. moc chłodzenia 68.8 W

Cena brutto: 59 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wes sobie pompke przynajmniej 1000l/h i Nukleona ;) Satysfakcja gwarantowana. Tylko nie wiem jak go zalorzyc na gpu :P

nie badz takim znawca :twisted:

WC wystarczy na kazda grafike. Na GF3 potrzebujesz pelta conajmniej 40W, bo grafa wg. tabelki, ktora byla na forum daje conajmniej 30W. Przy pelcie bedziesz potrzebowal bardzo mocnego zasilacza i bedziesz musial zaizolowac pelta od powietrza tak samo z druga strona karty. Pogadaj z Berkutem bo on dawal pelta na swojego GF FX5800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi