Skocz do zawartości
gauwow

Modernizacja PC.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój sprzęcik już troche żyje, co jest zauważalne w jego płynności pracy, która stawia wiele do życzenia.Dlatego postanowiłem go odnowić ale potrzebuje do tego ogarniętych, kumatych i dobrych ludzi czyli Was :)

Komp ma mi służyć do gier(cs go, h1z1, battlerite)i nie potrzebuje gry na full detalach, chodzi mi jedynie o płynność gry - dlatego chciałbym wydać jak najmniej.(300-500zł)

Otwart jestem na wszelkie propozycje, które napewno dobrze przemyśle.

Mój komputer:

Płyta: Gigabyte GA-M56S-S3

Procesor:  AMD Athlon 64 X2 5600+

Karta Graficzna : GF 9600GT Gigabyte 512MB(PCI-E)

RAM: 4GB DDR2 800

Zasilacz: Chieftec 450W

Dysk: Seagate 250GB Baracuda(16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły)

Jeszcze szalenie ważne pytanie: w ogóle opłaca sie ulepszać taki sprzęt?

Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz wydać 300-500zł. To chyba oczywiste, że upgrade. Przecież za takie pieniądze nie złożysz niczego nowego.

Tu masz listę obsługiwanych CPU

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2607

Wchodzi właściwie wszystko

Kupujesz Athlona II X4 lub Phenoma II X3 na wyższym zegarze, do tego 4GB RAM i grafikę. Oczywiście używki. W 300zł się nie zmieścisz, ale w 500zł jak najbardziej.

AMD Athlon II QUAD X4 630 4x2800MHz AM2+/AM3 OEM za 150zł, RAM za 110zł, reszta na grafikę, czyli 240zł. Za te 240zł to Radeon 7770/6870/6950 lub GTX 650/460/560/560Ti/550Ti. Będzie 500zł i duża różnica nie tylko w grach.

Edytowane przez barwniak
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszłości, jak wpadnie jakaś kasa to można dorzucić dysk SSD 120GB, który znacznie przyśpieszy pracę samego systemu i ogólną płynność działania. Do gier sprzęt podany wyżej, ale do zwykłych zadań typu internet wordy itd SSD da znacznie większego kopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi