Klakieer Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam. Chciałbym zmodernizować swoją jednostkę. Nie wiem co najlepiej było by zmienić by dostać małego kopa głównie do gier. Czy może wystarczyłoby podkręcić procesor(wszystko chodzi na standardowych ustawienach). Mój aktualny konfig Obudowa Zalman Z9 Plus Zasilacz Thermaltake Berlin 630W Procesor i5-4690K Mobo ASRock Z97X KILLER Fatal1ty Z97 Ram G.Skill DIMM 8 GB DDR3-2400 Kit Dysk Crucial 120 GB SSD M.2 Grafika Zotac GTX 780 AMP! Edition Proszę o jakąś poradę co najlepiej (zarazem nie za drogo) zmienić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Jaki masz budżet ? Sprzęt jest OK , jak chcesz grać płynnie w jakieś nowości w detalach high/Ultra to można zastanowić się nad zmianą karty i/lub dołożeniem ramu . Co do karty - minimum co bym brał to GTX1070 8GB , tyle że to ponad 2k zł , GTX1060 3GB/6GB to za mały skok wydajności w stosunku do GTX780 . OC procka też wskazane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klakieer Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) No powiem szczerze że nie za dużo. Chciałem do 1000 włożyć. Tak myślałem o innym chłodzeniu ( OC procka) + 8 ramu jeszcze. Ewentualnie kupno karty muzycznej bo jadę na integrze. Stary SB nie działa na win10 Edytowane 18 Listopada 2016 przez Klakieer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...