Marcosdnb Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Witam jestem nowy na forum. Mam pytanie do ludzi którzy znają się lepiej na komputerach niż ja. Chciałbym kupić komputer poleasingowy, który jest opisany jako sprzęt dla gracza. Oto link: http://amso.pl/product-pol-27854-DELL-T3600-QUAD-E5-1620-32GB-240GB-SSD-GeForce-GTX1060-6GB-Windows-10-PL-GRACZ.html .Czy taki komputer sprosta nowym grom w rozdzielczości full hd, z rozsądnymi detalami graficznymi? Jaki jest odpowiednik dla tego procesora z I7. Drugie pytanie już trochę inne ale związane z komputerem. Jeżeli mam telewizor 4k, czy będę mógł ustawić rozdzielczość full HD przy podłączonym do niego komputerze? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Sprzęt dość stary - procek z generacji Sandy Bridge E , najbliżej to będzie I7 3820 . 32GB ramu do gier to trochę dużo , szczególnie przy FHD + detale medium lub niżej , przy 1440p/4K + detale VH może się przydać w specyficznych warunkach / tytułach . Generalnie sprzęt o podobnej wydajności można dostać za ~3 500 zł , tyle że jest tam I5 6xxx , 16GB ramu , dysk SSD 128GB i HDD 1TB . Drugi problem to nie wiadomo od kogo jest ram , płyta , ssd czy karta , do tego zapewne będzie tam słaby zasilacz . Kolejny problem to niewymiarowość budy - ze sprzętem Della często tak jest że nic normalnego ( płyta albo zasilacz ) nie pasuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) Tak, tylko dolicz budę i Windę 10. Zestaw chyba dosyć dobrze wyceniony. Dodatkowo to mimo wszytko I7, 32GB ramu i 256 SSD i zasilacz jak dobrze pamiętam to już gold (635 W lub 425 W) Edytowane 22 Listopada 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcosdnb Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Jeżeli ten komputerowe poleasingowy nie jest zbyt dobry to porównanie go z tym: http://m.komputronik.pl/product/342798/komputronik-sensilo-cr-500-p002-.html . Który będzie lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Jeśli podajesz zestaw za 4k to ten https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2016?page=0,16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 + Windows + obudowa i już pod 5k podchodzimy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcosdnb Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2016 Właśnie nie chciał bym przekraczać tej magicznej granicy 4k PLN. I nie chce grać w rozdzielczości 4k (ultra hd) tylko podłączyć komputer pod taki telewizor i wymusić przez sterowniki karty graficznej full hd, na tym telewizorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcosdnb Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Czy nikt nie jest w stanie mi coś doradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...