Skocz do zawartości
dzwiekosklony

Kompletny PC z APU za 1000-1200zł, z perspektywą rozbudowy o GPU

Rekomendowane odpowiedzi

Staram się dobrać płytę główną i procesor na komputer w granicach 1000-1200 zł z perspektywą rozbudowy.

Dlatego najbardziej interesują mnie procesory ze zintegrowaną grafiką, bez oddzielnej karty graficznej, do dokupienia później.

Czy taki duet ma sens?
  1. Asus A88XM-PLUS A88X
  2. AMD APU A8-7670K
  3. Zasilacz ~550W (przyszłościowo, nie z czarnej listy, żeby zasilić jakiś sensowny GPU)
  4. RAM DDR3 4GB 1600MHz (czy 8GB będzie rozsądniej?)
  5. + obudowa i napęd dvd.
(koszt w sumie ~1200 zł)

Dysk SSD 120GB mam.

Idea jest taka żeby syn mógł pograć sobie czasami minecrafta, a ja żebym mógł czasem zasiąść do jakiejś strategii, lub fpsa.
Na tym etapie bez zbędnych wodotrysków, jednak tak bym mógł pod to podpiąć w przyszłości np. gtx 970 czy 1050.

Co powinienem zmienić w tej konfiguracji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej .

APU/FM2 sobie odpuść ( jak całe AMD ) , teraz tylko Intel się liczy .

Złożył bym coś na I3 6100 + płyta na H110/B150 , do tego od razu 8GB ram DDR4 2133 mhz .

I3 + 8GB będzie lepsze do gier niż APU + 4GB ram , szczególnie przy zasobożernym MC .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi