alco81 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 szukam "małego" laptopa (w szczegóły słownikowe nie wnikam, teraz jest 100 różnych nazw) właściwie tylko do przeglądania sieci i sprawdzania poczty... dobrze jakby był lekki, ekran nie musi być dotykowy (może nawet lepiej jakby nie był) no i jeszcze jeden "warunek", który jak na razie rozkłada wszystkie moje poszukiwania - modem GSMżeby wskazać mniej więcej kierunek poszukiwań - wizualnie podoba mi się DELL Inspiron 11 3157 ale nie posiada modemu GSM i jeszcze jedna ważna rzecz, ten komputer nie musi "składać się w drugą stronę" tak jak ten DELL; jego cena też jest akceptowalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Od czego są modemy na USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Od czego są modemy na USB? Wystający kikut, nie dziękuję. Lepiej kupić router mobilny. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 kolega barwniak trafił w sedno... pierwsza rzecz do wyłamania :) ja chcę KORZYSTAĆ z komputera, a nie zastanawiać się czy o coś nie zahaczę i szkód nie narobię :) ok, to co polecacie z małych "szperaczy" do sieci... malutki, lekki i długo trzymająca bateria ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alwego Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ja kupiłem Della E4200 (niskonapięciowy C2D). Tylko bateria taka sobie, więce jak 3h raczej na nim nie pociągniesz. Do konsumpcji treści jak znalazł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Jak może być używany, to teraz na Allegro za 399zł z wysyłką do wzięcia są Lenovo ThinkPad X220i z roczną gwarancją. Maszyna pancerna, lekka i nadal dość wydajna, w dodatku gotowa na montaż modemu WWAN - jest zamontowana antena i gniazdo SIM. Do tego za 30zł kupujesz modem na mPCIE i za 160zł baterię 9-cell, i masz świetną przenośną maszynę trzymającą 7-8h na baterii. Sam się zresztą na takiego właśnie skusiłem, przyszedł w świetnym stanie - jedyna usterka to lekko w jednym miejscu obdarta obudowa, ale na szczęście od spodu, w niewidocznym miejscu. Ewentualnie inne wyjście - normalny zwykły laptop i do tego mobilny router LTE. Za 150-200zł kupisz Huawei E5377T (wersja z Tmobile, z powiększoną baterią), który na jednym ładowaniu działa 8-10h. Edytowane 9 Grudnia 2016 przez YogiCK 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 na zasiegu LTE mi nie zależy (zresztą to chyba droższa opcja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...