Krydor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Juz bylem zdecydowany na zakup monitora LG 24GM77-B glownie z mysla o grach, zalezy mi na 144 odswiezaniu. Moj komp to i5 2500k 8gb ram hd 7850. No i zaczalem czytac o freesync i adaptivesync. Jestem teraz w kropce. Monitory ktore oferuja ta funkcje sa troche drozsze, ale w sumie nie w tym problem, bo naczytalem sie wielu opinii o modelach 144hz z freesync ze roznie to dziala. Ja rozumiem ze jest to funkcja przydatna zwlaszcza dla kogos ze slabszym kompem, gdzie komp nie jest w stanie wyciagnac 144fps, wtedy gra jest dalej plynna bo monitor dostosowuje odswiezanie do fps. Nie ma tearingu czy stutteringu. A jak to wyglada w praktyce? W sumie sam malo doswiadczylem takich przycinek. Gram duzo w fps. Na rynku jest zastrzesienie monitorow 144hz, o wiele mnie 144hz + gsync i freesync. Jak myslicie jest sens pchac sie w starsze monitory z dobrym odswiezaniem czy teraz juz kupowac tylko z freesync? Edytowane 30 Grudnia 2016 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Twoja grafa nie obsługuje Freesync. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) To wiem, ale bede niedlugo wymienial grafike, wtedy freesync moze sie przydac ( no wlasnie czy jest to taka funkcja teraz must have). Fajnie jakby ktos mial porownanie, w praktyce 144 z freesync i bez. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Do fps bierz monitor 144 niekoniecznie z freesync. Ważne by miał strobing... Seria benq xl nowe samsungi quantum dot - c24fg70 c27fg70 i nowsze Acery serii predator(ale tu lecą ostro z kontrolą jakości, czy raczej brakiem...) Z tych wszystkich to chyba tera najlepsze są samsungi. Sam nie mam ale myślę nad wymianą...matryce VA(lepsza paleta kolorów, kąty, czerń), strobing, freesync(można uzywać, zobaczyłbym jak to jest), zakrzywiony ekran i niewielki input lag, na poziomie topek gamingowych monitorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 I ghosting w standardzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...